Kreatív játékokról álmodtam

Kreatív játékokról álmodtam
A technológia betört a játék businessbe, de a tech-Lego mellett ma is menők az egyedi ötlet alapján tervezett játékok. Gyereked van? Ezt nagyon bírná.

Tegnap a Flipboardon belebotlottam a legkreatívabb játékok gyűjteményébe. A lapozgatás közben sokat gondolkodtam, hogy a számítógépes játékokon túli világban mennyire izgalmas ötletek jelentek meg az utóbbi években. Először jókat nevettem a fura megoldásokon, de aztán rájöttem, hogy sokkal több ez, mint véletlenszerűen összeválogatott játékok sokasága.

A trendek egy része a természetesség felé mozdult és nagyon csinos fajátékokban fogalmazódik meg. Sokan viszont elképesztő ötletekkel próbálják elvarázsolni a leendő vásárlókat. A gyűjteményben, amit szerintem minden geeknek érdemes végiglapozni találtam nem digitális tetris-t, meghökkentő hangyaporszívót és monochome építészeti alapokat tanító legot is. Az elképesztő szekció darabjai legtöbbször pont azért izgalmasak, mert sosem gondoltam volna, hogy a digitális világból ki tud lépni egy ott megfogalmazott jelenség. Példa kedvéért, a C64-en megismert Donkey Kong képes Jenga játékká változni valódi tornyokkal és igazi képességeket fejlesztő eszközzé.

A másik irány az újrahasznosítás, a kartonból hajtogatható csocsóasztal, vagy a különböző természetes anyagokból összeállított repülők nem terhelik újabb 1000 alatt lebomló műanyag hulladékkal a környezetünket.

A lapozgatás közben döbbentem rá, hogy mennyire fontos, hogy a technológia, a környezettudatosság mennyire fontos, hogy beépüljön a gyermekeink gondolkodásába, s hogy ebből a szempontból mennyire nem figyelünk oda a fenntarthatóság szempontjaira. A tartalomgyűjtögető szerkesztőnek most úgy tűnik ez is célja volt az érdekes content előállításon kívül.

A Flipboard játékgyűjteményéből a nekünk tetsző természetes vagy valamilyen képességet fejlesztő játék azonnal meg is rendelhető. Ez ma már alap a Flipboardon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!