Komoly új funkció kerül a Windows böngészőjébe

Komoly új funkció kerül a Windows böngészőjébe
A Microsoft olyan új háttérfunkción dolgozik, amely biztonságosabbá teszi az Edge böngészőt. A fejlesztés aktiválása ugyanakkor némi sebességcsökkenést is hoz.

A webböngészőkkel kapcsolatos elvárások közé tartozik, hogy megnyissák azt az oldalt, amit szeretnénk, másrészt a használatuk ne vezessen adatbiztonsági incidensekhez. Utóbbi jelenség ellen számos megoldással küzdenek a cégek, nagy részt azonos eredményekkel. A Microsoft nemrég azonban rájött, hogy az általános védelmi szintet még magasabbra növelheti, ha egy kulcseszköz működését csökkenti közben – írta erről a The Verge.

A kérdéses eszköz a JavaScript motor egy olyan funkciója, ami alapvetően a weboldal kódjának gyors lefutásáért felelős. Csakhogy a technológia rendkívül összetett, így az itt felelhető hibák biztonsági rések kialakulásához vezethetnek. A Microsoft főként ezért tenne lehetővé a megoldás kikapcsolását, ám mivel az szoros kapcsolatban áll a böngészés általános sebességével, gyanítható, hogy a használatával valamelyest csökkenne ez az érték.

Hogy pontosan mennyivel, azt egyelőre nem igazán látni, de a Microsoft szerint drasztikus lassulásról azért nincs szó. (Ehhez persze tegyük hozzá azt is, hogy az emberek eltérő módon interneteznek, eltérő sebességgel és a meglátogatott oldalak sem azonosak.)

Ahhoz ugyanakkor, hogy a programfunkcióból a gyakorlatban is használható eszköz legyen, még sokat kell várni, a redmondiak egyelőre ugyanis csupán kísérleteznek vele. Ami a nevét illeti, a cég kifejezetten ötletes azonosítót választott: Super Duper Secure Mode. Csak remélni tudjuk, hogy ezen már nem módosítanak.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!