Kirúgtak két rendőrt, mert pokémon góztak munka helyett

Kirúgtak két rendőrt, mert pokémon góztak munka helyett
A Los Angeles-i rendőrség két, azóta elbocsátott tisztjét sokkal jobban érdekelte az, milyen virtuális állatkákat tudnak begyűjteni a Pokémon Góval, mint az, hogy a munkájukat végezzék.

A Pokémon Go az elmúlt évek egyik legsikeresebb mobiljátéka. Milliókat tudott magához láncolni, és nem csupán a fiatalabb korosztályból: még az idősek is rákaptak. Bár a játék nem mostanában jelent meg, a népszerűsége még ma is érzékelhető. Olyannyira, hogy két rendőr szolgálati időben sem tudta abbahagyni, ez pedig az állásukba került - írja a hvg.hu.

A történet helyszíne Los Angeles, az időpont 2017 áprilisa. A járőröket, Louis Lozanót és Eric Mitchellt egy bolti rablás miatt riasztották, ők azonban nem reagáltak a diszpécser hívására. Ennél fontosabb dolguk akadt: a Pokémon Gót nyomkodták, hogy egy ritka zsebszörnyet kutassanak fel a környéken. (A játék a kiterjesztett valóságra épül.) Az azóta elbocsátott rendőrök a BBC szerint 20 percen át autóztak olyan helyszínekre, ahol a keresett Pokémon fellelhető.

A gyanúsítás során a két rendőr tagadta, hogy a telefonjukkal játszottak volna szolgálatban, az ügyben indított meghallgatáson pedig azt állították: azért nem reagáltak a diszpécser hívására, mert nem hallották a jelzést. A kocsijukba szerelt kamerarendszer viszont lebuktatta őket, az ugyanis nem csupán képet, hanem hangot is rögzített. Így pedig az is hallható volt, hogy közösen döntöttek, hogy nem reagálnak a hívásra, és helyette egy Snorlax – vagyis a Pokémon – nyomába erednek.

A tisztek védője azzal próbált érvelni a bíróságon, hogy a rendőrautókban lévő képi és hangrögzítő rendszer – amellyel a privát beszélgetések is visszahallgathatók – nem használható bizonyítékként. Sikertelenül.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Pokemon Go