Kétméteres zuhanást is kibír az új mobilvédő üveg

Kétméteres zuhanást is kibír az új mobilvédő üveg
Egyre nagyobbak, és egyre drágábbak napjainkban az okostelefonok, így egy véletlen baleset következtében megsérült kijelző javítása is meglehetősen drága lehet. Természetesen a gyártók is érzik, hogy a nagyobb árcímke mellé megfelelő védelem dukál, ezért a készülékeket ma már többségében rugalmas, edzett üveg védi.

Az amerikai Corning cég bő két évvel ezelőtt mutatta be legújabb fejlesztését, a Gorilla Glass Victus üveget, amely számos gyártó elsőszámú választása lett - írja a 24.hu. Ennek a szériának most bejelentették a következő, fejlettebb változatát, a Gorilla Glass Victus 2-t. A protektort külön tesztelték arra, mennyire áll helyt, ha a mobil aszfaltra, vagy betonra érkezik. Az eredmények komoly fejlődést mutatnak: a Victus 2 ugyanis képes túlélni ha egy méter (csípő) magasságból betonra, vagy ha két méter (fej) magasságból aszfaltra érkezik.

A Corning szerint a mai készülékek nagyjából 10 százalékkal nagyobbak és 15 százalékkal nehezebbek, mint a négy évvel ezelőtti modellek, így leejtéskor a rájuk ható erő is nagyobb. Ez pedig növeli a fedőüvegre nehezedő feszültséget és a sérülés valószínűségét. Márpedig a cég kutatása szerint a vásárlók 84 százaléka még mindig a tartósságot jelöli meg az elsőszámú döntőfaktornak telefonvásárláskor.

A cég állítása szerint emellett karcállóság terén is jelentős fejlődést hoz majd a Victus 2. Az amerikai vállalat szerint a mobilok még akár idén decemberben piacra kerülnek, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mely mobilok kapják majd meg az új, vélhetően erősebb üveget.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mobil