Kellemetlen meglepetést tartogat az Apple Watch új frissítése

Kellemetlen meglepetést tartogat az Apple Watch új frissítése
Bizonyára sok felhasználó megbánta már, hogy telepítette az Apple Watch új frissítését, az újdonságok mellett ugyanis kaptak egy kis meglepetést: az új rendszer nem minden töltővel kompatibilis.

Az Apple számos újdonságot harangozott be, amikor december elején kiadta a watchOS 8.3-as frissítést. A beígért újítások valóban megérkeztek, a felhasználók viszont kaptak egy nem várt meglepetést is, amivel csak akkor szembesültek, amikor töltőre tették eszközüket – írja a hvg.hu.

A felhasználók a reddit fórumon panaszkodnak arról, hogy korábban a nem hivatalos, harmadik féltől származó töltők probléma nélkül működtek, a frissítés óta azonban nem tudják ezeket a töltőket használni.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a probléma minden frissített modellt érint, ugyanakkor viszont nem minden harmadik féltől származó töltőt blokkol a rendszer, a Belkin modelleknél például nincs probléma. Volt azonban olyan felhasználó is, akinek akkor indult el a töltés, ha töltőkábelét előbb tápegységhez csatlakoztatta, és csak utána az órához.

A következő frissítés januárban érkezik, így a felhasználók addig abban reménykedhetnek, hogy csak átmeneti problémáról van szó, nem pedig egy új „funkcióról”.

Az Apple egyelőre nem reagált a panaszokra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!