Jönnek a fizetős csoportok a Facebookra

Jönnek a fizetős csoportok a Facebookra
A Meta bejelentette, hogy a jövőben bevezeti a fizetős csoportokat a Facebookon. Az adminisztrátorok tartalmakat adhatnak el a közösségen belül. Az alcsoportokban pedig minőségibb beszélgetésekre és exkluzív beszélgetésekre lehet számítani.

Mark Zuckerberg a szerdai Community Summiton jelentette be, hogy a Meta szeretne ráerősíteni a közösségépítésre, ezért a jövőben szélesedni fognak a Facebook-csoportadminisztrátorok lehetőségei. Termékeket adhatnak el saját közösségükön belül, plusz bevételt szerezhetnek gyűjtésekkel, de előfizetéshez kötött alcsoportokat is létrehozhatnak – írta meg a 24.hu a Reuters hírei alapján.

Az újítás lényege, hogy az adminisztrátorok úgynevezett VIP köröket hozhatnak létre, ahol minőségi tartalomhoz és exkluzív beszélgetésekhez juthatnak az előfizetők.

Az új funkció jelenleg tesztelési fázisban van, egyelőre csak az adminok egy része érheti el. A Facebooknak még nincs megoldása arra, hogy a fizetős alcsoportok közösségei ne élhessenek vissza a plusz védelemmel, és ne osszanak meg olyan tartalmat, ami sérti az oldal szabályzatát. Így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor indul el élesben az új funkció.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!