Jönnek a Huawei új csúcstelefonjai

Jönnek a Huawei új csúcstelefonjai
Bár sokan már temették/temetik a Huawi okostelefonos üzletágát, úgy tűnik, a kínai gyártó egyelőre nem áll le. A legújabb hírek szerint március utolsó hétvégéjén három új telefont is bemutathat.

Egy megbízhatónak mondott forrásra hivatkozva osztotta meg a GSMArena a hírt, amit a hvg.hu szúrt ki, miszerint március végén ismerheti meg a világ a Huawei P50 okostelefon-családot, amelynek tagjai a P50, a P50 Pro és a P50 Pro+. Ez utóbbi két modellt Kirin 9000 lapkakészlet hajtja, míg a P50 Kirin 9000E-vel érkezik. (Kirin lapkákból a Huawei elegendő készletet rakott félre, mielőtt a gyártás leállt volna a korlátozások miatt). A megjelenési dátum egyébként annyiban nem meglepő, hogy mind a Huawei P20-at, P30-at, mind a P40-et az aktuális év márciusának utolsó napjaiban jelentették be.

Az idézett Twitter-felhasználó szerint a Huawei már kész a tervezéssel, és a telefonok készen állnak a tömeggyártásra. Az új sorozat állítólag új dizájnt is hoz, de a forrás azt nem közölte, hogy ez a kamerák elrendezését vagy magát a telefont érinti-e.

A P50, a P50 Pro és a P50 Pro + minden bizonnyal új kamerabeállítást, továbbfejlesztett képernyőt és játéklehetőségeket hoz majd magával. A kijelző várhatóan OLED lesz, és bár az LG és a Samsung is készek paneleket biztosítani, esélyes, hogy a Huawei inkább a kínai BOE vállalatra támaszkodik egyes, elsősorban a hazai piacra szánt készülékeinél.

Ami az operációs rendszert illeti, az egyik jelentős kínai híroldal szerint a Huawei P50 termékcsalád a cég Harmony OS rendszerét futtatja majd, de még ha ez igaz is, várható, hogy ezt csak a világ egyes részein fogja megtenni. Más régiókban marad az Android, azzal a korlátozással, hogy nem lesz Google Play áruház, azaz harmadik fél alkalmazásboltjait kell majd felkeresni az appokért.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!