Jön a mobilos Pac-Man: saját utcánkban gyűjthetünk majd sárga pöttyöket

Jön a mobilos Pac-Man: saját utcánkban gyűjthetünk majd sárga pöttyöket
November végén érkezik a Pac-Man Geo, amit a kiterjesztett valóság segítségével lehet majd játszani.

Talán a fejlesztők sem gondolták, hogy a Pac-Man mekkora siker lesz. A játék 40 évvel ezelőtt, 1980-ban jelent meg, sikeres lett az első perctől kezdve, és ez azóta is tart. Az elmúlt években aztán több verzió is készült belőle: volt olyan, amit az Apple számítógépein lehetett játszani, egy másik pedig a Google térképes szolgáltatásában tűnt fel - írja a hvg.hu.

Hamarosan pedig egy újabb változat hódíthatja meg a rajongókat. A Bandai Namco – amely a két játékfejlesztő cég, a Bandai és a Namco 2005-ös összeolvadásával jött létre – nemrég bejelentette, már készül a Pac-Man Geo, amit a kiterjesztett valóság segítségével lehet majd játszani. Márpedig a Pokémon Go megjelenése óta tudjuk, hogy ez igencsak jól sülhet el.

Hogy pontosan miként kell majd elképzelni a játékmenetet, az egyelőre nem világos, az viszont igen, hogy a program a Google Térkép által összegyűjtött közlekedési adatokat használja majd, vagyis minden valószínűség szerint egy olyan szoftvert kapunk majd, ami az aktuális tartózkodási helyünk (városunk) térképét alakítja át pályává, és ott kell begyűjteni a sárga fejjel a pöttyöket.

A játék a tervek szerint még idén ősszel, 2020. november 30-án jelenik majd meg, és az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is le lehet majd tölteni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: pac-mac, játék, mobil