Jön a WhatsApp rég várt funkciója!

Jön a WhatsApp rég várt funkciója!
Ma még kissé macerás, de persze nem lehetetlen többféle eszközről használni ugyanazt a WhatsApp-fiókot. Jó hír, hogy a fejlesztők az utolsó simításokat végzik annak megoldásán, hogy a telefonunkon, a számítógépünkön és a tabletünkön is ugyanabba a fiókba legyünk bejelentkezve.

A több eszköz támogatása lehetővé teszi, hogy a felhasználó több eszközt összekapcsoljon és egyszerre használhassa ezeket chatelésre (erre jelenleg csak akkor van mód, ha a fő eszközként az okostelefonunk aktív netkapcsolatban van) -  írja a hvg.hu.

A hónap elején már kiderült, hogy a WhatsApp hamarosan közzéteszi e funkció publikus előnézetét, és a csevegőszolgáltatás újdonságainak felderítésében jeleskedő most újabb részleteket osztott meg arról, hogy mit is kínál majd ez az egyelőre fejlesztés alatt álló újdonság.

A legfontosabb talán az, hogy Mark Zuckerberg és Will Cathcart is megerősítette a WABetaInfonak, hogy nagyjából két hónapon belül érkezik az új funkció. A dátum nincs kőbe vésve, de az említett két hónap a cél.

Lényeges, hogy akár négy különböző eszközről is lehet majd használni a szolgáltatást, és nem kell aktív internetkapcsolatnak lennie a fő eszközön. Ez utóbbit viszont legfeljebb két hónapra lehet leválasztani az internetről.

A hang- és videohívások is működnek majd az összekapcsolt eszközökön. Nem lehet viszont üzenetet küldeni vagy hívni olyan embereket, akiknek készülékén elavult WhatsApp-verzió van.

A többeszközös üzemmód béta funkcióként jelenik meg, és kezdetben opcionális lesz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!