Jön a Pokémon Go utódja

Jön a Pokémon Go utódja
Bár vége azoknak az időknek, amikor oly sokan voltak elfoglalva a Pokémon Go zsebszörnyeivel, a játék fejlesztője nem pihen. Hamarosan egy új, Tamagocsi-ihletésű játékkal jelenik meg.

Ugyan több játékot is kiadott már a Niantic Labs, azonban a neve egyértelműen a Pokémon Góhoz kötődik - írja hvg.hu. A mobiljáték annak idején „bankot robbantott”, ahol csak megjelent, ott azonnal a letöltési listák élére került. Sikerét a kiterjesztett valóság (AR) technológia bevetése magyarázta: vegyítette a valóságos és a virtuális világot, miközben arra ösztönözte a játékosokat, hogy induljanak útra, keressenek rejtett dolgokat, esetleg szálljanak harcba mások „szörnyecskéivel”.

A Niantic most egy új területre merészkedik egy, a tamagocsihoz hasonló játék és a Pokémon Go ötvözésével, a Peridot nevű mobiljátékban. A játékosok célja ezúttal nem az lesz, hogy elkapjanak mindent, hanem hogy gondozzák és felneveljék a digitális lényeket. Így például sétálni vigyék őket, kielégítsék szükségleteiket, miközben helyeket és rejtett kincseket fedeznek fel. Fényképeket is kell majd készíteniük, illetve új Peridot „archetípusokat” hozhatnak létre tenyésztés révén. A többi Niantic-játékhoz hasonlóan a Peridotnak is van egy valós világbeli összetevője, ami a házi kedvencek AR-alapú változatait jelenítheti meg a környezetünkbe, séták és játék céljából.

„Több ezer éves szendergés után a Peridotok (vagy röviden Dotok) egy olyan világban ébrednek, amely merőben különbözik attól, amelyben korábban barangoltak, és a segítségünkre lesz szükségük, hogy megvédjük őket a kihalástól. A játékos a saját Peridotjait fejleszti, amikor belevág ebbe az élménybe. Ezek a lények annyira valóságosnak tűnnek, hogy minden pillanatot imádni fogsz, miközben felneveled őket a születésüktől egészen a felnőttkorukig. Amíg együtt fedezitek fel a világot, többet megtudhatsz aranyos új barátaidról, kötődést alakíthatsz ki, miközben ápolod őket és játszol velük. Más játékosokkal együtt teheted változatosabbá a fajukat” – írja a Niantic.

A játék részletei még nem teljesen tisztázottak, azonban akik többet szeretnének megtudni a részletekről, feliratkozhatnak a hírlevélre a kapcsolódó weboldalon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Pokemon Go