Január óta megduplázódott a kripto tulajdonosok száma

Január óta megduplázódott a kripto tulajdonosok száma
A vissza-visszatérő tipp száz és százötven millió fő közé teszi ezt az értéket, egy újabb kutatás is ezzel operált, kiemelve azt is, hogy januárban még valóban így volt, azóta azonban több mint kétszeresére emelkedett a kripto-tulajok száma. Mutatjuk a részleteket.

A Crypto.com készítette a legfrissebb felmérést, ebből kiderül, hogy meggyőződésük szerint jelenleg 221 millió ember birtokol kriptopénzeket. A duplázáshoz ráadásul alig négy hónapra volt szükség, hiszen februárban még “csak” 106 milliónál jártunk, májusban viszont már 203-nál - írja a kriptoakademia.com.

De a bitcoin és a szintén domináns ethereum mellett az altok is egyre nagyobb figyelmet kapnak, április végén 143 millió ember birtokolt valamilyen altcoint, júniusban már 221. A jelentés kiemeli, hogy a könnyebb hozzáférhetőségnek óriási szerepe van a növekvő elterjedtségben, remek példa erre a PayPal, vagy a Visa kripto vásárlási lehetőségei.

A növekedés ráadásul gyorsuló ütemű, hiszen 65 millióról elérni a 100-at még kilenc hónapba telt a piacnak. Az altok kapcsán azt is látnunk kell, hogy elsősorban a DOGE és a Shiba Inu, illetve az egyéb mémcoinok hajtották az új belépők tömegeit a kriptopénzek felé.

A globális kriptopénz-tulajdonosok száma 2021 januárjától 2021 júniusáig.
A növekedés üteme 2020 decemberétől, 2021 júniusáig.

Érdemes átnézni a kutatást, további izgalmas statisztikák derülnek ki belőle. A piac jól fejlődik, bár kétségtelen, hogy mindig egy-egy bitcoin bull run az, amit felhajtja az érdeklődést. A piacra irányuló figyelem eddig is egyenes arányban állt a vezető kriptopénz árfolyamával, ez ezután is így lesz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!