Ilyent még nem láttál! Zöld mobil környezettudatos fogyasztóknak

Ilyent még nem láttál! Zöld mobil környezettudatos fogyasztóknak
A Teracube egyszer már elkészített egy zöld mobilt, az pedig annyira bejött a fogyasztóknak, hogy most előálltak egy erősebb, de ugyanúgy környezetbarát változattal.

A fenntarthatóság, környezetvédelem, illetve zöld akciók napjaink jól ismert kifejezései. E három fogalom határozza meg a Teracube nevű startup életét is, amely másodjára ad ki olyan készüléket, amellyel elsősorban a bolygónak igyekeznek jót tenni - írja a hvg.hu. A telefon ugyanis újrahasznosított anyagokból készült, de nem csak ezért különleges: a dobozában lévő tok biológiailag lebomló anyagokból van (a doboz maga is kisebb, az elkészítéséhez pedig szójafestéket használnak), nem jár hozzá felesleges adatkábel, de még töltőfej sem, amellyel a világban egyre nagyobb gondot okozó elektronikai hulladékot igyekeznek csökkenteni. Ehelyett USB-C aljazatot kapott, amely a piacon lévő eszközök szinte mindegyikével kompatibilis.

A Teracube 2e másik előnye a hosszú, 4 éves garancia, amely szintén a fenntarthatóságot célozza: a gyártó ezzel igyekszik elejét venni annak, hogy a fogyasztók évente új eszközt vásároljanak. Utóbbi folyamatot a telefon (egyébként 4000 mAh-es) cserélhető akkumulátora is segíti: ha az előző tönkremegy, veszít a kapacitásából, a felhasználók újat kérhetnek, ezzel is növelve a mobil általános élettartamát. A cserélhető akkumulátor azért is hangsúlyos, mert ez ma már nem olyan népszerű a piacon. Ennek legfőbb oka, hogy a cégek zöme nem megbontható házba rakja a készüléket, amelyet így még nehezebb javíttatni. A Teracube 2-nél ez azonban sokkal egyszerűbb, a mobil ugyanis könnyedén szétszedhető, az alkatrészek nagy része pedig bárki által cserélhető – legalábbis ezt ígérik. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!