Ilyent még nem láttál! Hajlítható monitort fejlesztett az LG

Ilyent még nem láttál! Hajlítható monitort fejlesztett az LG
Bár az idei CES technológiai szakkiállítás startjára még majdnem egy hetet kell várni, az LG már megmutatta, mi mindennel készült az eseményre.

A hajlítható kijelzőkről a legtöbb embernek valószínűleg az összecsukható okostelefonok jutnak először az eszébe, az LG azonban egy másik eszköznél is felhasználná a technológiát - írja a hvg.hu. A dél-koreai vállalat bejelentette, a január 11-én kezdődő CES technológiai szakkiállításon egy olyan monitort mutat majd be, amit meghajlíthatnak majd a felhasználók.

Az LG 48 colos eszközét a Bendable Cinematic Sound névre keresztelt technológia segítségével a felhasználói igényekhez lehet formálni. A videós tartalmak fogyasztásához például a sík képernyő ajánlott, a játékoknál viszont növelheti az élményt, ha a kijelzőt meghajlítják. A készülék további érdekessége, hogy a kijelző rezegtetésével hangot is generál, így a tartalmakhoz nincs szükség hangszóróra.

A felhasználók 40 és 120 Hz közötti képfrissítési rátát állíthatnak be rajta, a cég pedig mérsékelte a kijelző kékfény-kibocsátását, hogy a kijelző akkor se fárassza nagyon a szemet, ha esetleg hosszúra nyúlik a játék.

A gyártó egy rövid videót is készíttetett arról, mi mindennel készül a 2021-es CES-re.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: LG, monitor