Ilyen telefont még biztosan nem láttál!

Ilyen telefont még biztosan nem láttál!
Újabb izgalmas Samsung-elképzelésre bukkant a szabadalmakat kutató holland oldal: egy olyan okostelefonról van szó, amelynél – az eddigiektől eltérően – hátrafelé hajtható lenne a kijelző bal és jobb fele.

A Samsung jelenleg az egyetlen olyan gyártó, amelyik két, teljesen más elven alapuló összehajtható telefonnal van jelen a piacon, és a háttérben még egyéb megoldásokkal is kísérletezik - írja a hvg.hu. Jelenlegi modelljeinél befelé kell hajtani a kijelzőket, azonban egy újabb szabadalom arról árulkodik, hogy a dél-koreai gyártó nem veti el a Huawei Mate X-nél használt kifelé hajtási lehetőséget sem. Azonban nem egészen úgy, ahogyan azt elsőre gondolnánk.

A Samsung még 2018-ban nyújtott be szabadalmat egy kétszeresen hajtható okostelefonra, a Koreai Szellemi Tulajdoni Hivatal (KIPO) pedig október 6-án nyilvánosságra hozta az elképzelést – fedezte fel a holland LetsGoDigital oldal, és rögtön el is nevezte Galaxy Z Dual Foldnak a modellt.

A szabadalmaztatott okostelefon nem hasonlít a Samsung semelyik jelenlegi eszközére. A dél-koreai gyártó befelé hajlítható megoldásainál a kijelző közepén található a csuklós mechanizmus. Az említett szabadalomban szereplő összehajtható okostelefonnak viszont két csuklópántja van, ezek a kijelző bal és jobb oldalán találhatók, és ezeket lehet hátrafelé hajtani. Összecsukva egy viszonylag rövid, széles eszközt lehet kézben tartani, amint viszont kihajtják a telefont, egy extraszéles kijelző jön létre, a képernyő felülete körülbelül 85 százalékkal megnő.

Úgy tűnik, hogy a Samsung arra is lehetőséget lát, hogy a kettős zsanér segítségével egy bizonyos szögben rögzítse az eszközt. A rögzítés után az alsó képernyőrész billentyűzetként használható vagy a vezérlőelemek megjelenítésére, míg a felső, nagyképernyős rész a tartalom megjelenítésére. Akár több alkalmazás is futtatható majd egymás mellett. A Samsung egyébként már kidolgozott egy hasonló koncepciót a Galaxy Z Fold2 Flex üzemmódjával. Mivel azonban ez az eszköz kétszer összehajtható, még nagyobb kijelzőfelület jön létre, ami láthatóbbá teszi a megoldás előnyeit. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!