Halhatatlanságot ígér egy metaverzumot építő vállalat

Halhatatlanságot ígér egy metaverzumot építő vállalat
A Somnium Space arra is használná a metaverzumot, hogy az emberek az elhunyt szeretteikkel tudjanak kommunikálni, ehhez viszont rengeteg személyes adatra van szükség.

Mikor az egyik alapító, Artur Sychov édesapját nagyon agresszív rákkal diagnosztizálta, akkor tudta, hogy a gyerekei úgy nőnek majd fel, hogy talán emlékük sem lesz a nagyapjukról - írja a Marketingmorzsák. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy talán erre is lehetne használni a metaverzumot. Az elképzelések szerint egy felhasználó gyakorlatilag minden, online fellelhető beszélgetéséből, videókból és fotókból létre lehetne hozni egy olyan avatart, amely úgy néz ki, úgy beszél, és azokat mondja, mint a szerettünk. Azt mondja, hogy a cél az, hogy olyan élethű beszélgetéseket tudjon az avatar és a mesterséges intelligencia létrehozni, hogy néha elfelejtse a felhasználó, hogy nem egykori szerettével, hanem egy algoritmussal beszélget.

Sychov azt mondja, hogy már a mostani technológiával is sokkal több adatot lehetne gyűjteni, például a telefonbeszélgetéseken túl azt is, hogy közben hogyan mozog valaki szeme, milyen a mimikája, a szájmozdulatai, a gesztikulációja. Kutatások szerint ha valakit öt percig monitoroz mesterséges intelligencia, utána képes lesz 500 ember közül 95 százalékos bizonyossággal beazonosítani az illetőt, így jól látszik, mennyi lehetőség van ebben.

A Live Forever mód persze fizetős lenne, az egész projekt pedig nagyon sok etikai és adatbiztonsági kérdést vet fel, de a cég annyit már közölt, hogy mindenképpen komolyabban veszik az adatbiztonságot, mint a Facebook.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: metaverzum