Ha kedves a számítógéped, ne nyisd meg ezeket a weboldalakat!

Ha kedves a számítógéped, ne nyisd meg ezeket a weboldalakat!
Olyan, az igaziakra a megtévesztésig hasonlító weboldalakkal verik át a felhasználókat a hekkerek, melyekről különböző programokat tölthetünk le, a telepítés után azonban korántsem azzal az alkalmazással találjuk szembe magunkat, mint amire számítottunk.

Talán nincs is olyan nap az online világban, amikor ne készülne el egy újabb adathalász-weboldal vagy -alkalmazás - írja az index.hu. Rendkívül körültekintően kell eljárni az ilyen esetekben, egy kis gyakorlással pedig még a legjobban összerakott átverős oldalakat is kiszűrheti, hiszen mindig vannak árulkodó jelek.

Legutóbb a Google Play áruházból ingyenesen letölthető, TubeBox nevezetű appról írtunk, mely pénzjutalmat ígért az alkalmazásban található videók és hirdetések megtekintéséért, nem meglepő módon azonban nem tartotta be az ígéretét. Az alkalmazásban szinte eleve lehetetlen volt elérni addig a pontig, ahol a reklámok megnézése utáni jutalmunkat begyűjthetnénk, az ugyanis folyamatosan összeomlott, ha azonban valamilyen úton-módon mégis sikerült valakinek elérni a jutalomgyűjtő oldalt, az különböző, értelmezhetetlen hibákat kezdett el megjeleníteni.

Ennek oka az volt, hogy az alkalmazás fejlesztői azt szerették volna elérni, hogy az átvert felhasználók minél több időt töltsenek el az alkalmazásban, és minél több reklámot nézzenek meg, ezzel is növelve a fejlesztők bevételét. Jó hír, hogy az áruházból az alkalmazást azóta eltávolította a Google, a rossz azonban az, hogy minden bizonnyal azóta számos új adathalász- vagy átverőapp látott napvilágot. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: weboldal