Ha biztonságosan akarod használni a WhatsAppot, ezt a bővítményt kell telepítened!

Ha biztonságosan akarod használni a WhatsAppot, ezt a bővítményt kell telepítened!
A Meta olyan bővítményt vezetett be, ami a számítógépen használt WhatsApp-csevegést teszi biztonságossá. A kiegészítő ingyenes és már több böngészőhöz elérhető.

Bár a legtöbben mobilon használják a WhatsApp alkalmazást, bizonyára sokak számára kényelmesebb a számítógépen üzeneteket küldeni és nagyobb képernyőn chatelni.

A felület azonban számos veszélyt rejthet, mellyel a Meta (korábban Facebook) is tisztában van, így most egy olyan Code Verify nevű bővítményt készítettek, ami megvédi a számítógépes felhasználókat ezektől a veszélyektől.

A Meta szerint a fejlesztés teljesen biztonságossá teszi a PC-s használatot. Ebben fontos szerepe van egy ellenőrző folyamatnak, ami gyanús jeleket keres a rendszer kódjában. A cég ezt a Cloudflare-rel közösen végzi, bár az egész folyamat teljesen automatizált.

A The Verge azt írja, hogy a rendszer egyfajta jelzőlámpás rendszerként működik, melyben a zöld szín jelenti, hogy a kommunikáció akadálymentes és biztonságos; a sárga jelöli, hogy valami nincs rendben, esetleg frissítésre van szükség; a piros pedig a tartalom manipulálására utalhat.

A Meta leszögezte, hogy a bővítmény nem fér hozzá az üzenetekhez, nem képes beleolvasni azokba és semmilyen adatot nem továbbít a Cloudflare-nek.

A kiegészítő már elérhető a Microsoft Edge, a Google Chrome és a Mozilla Firefox böngészőkben.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!