Gyakran vezetsz? Öt hasznos alkalmazás sofőrök számára

Gyakran vezetsz? Öt hasznos alkalmazás sofőrök számára
A vezetést segítő alkalmazások száma folyamatosan növekszik, és emiatt néha csak akkor derül ki, hogy a frissen letöltött app beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, amikor már gubancok adódnak. Aki talált már pillanatok alatt parkolóhelyet a belvárosban, vagy ellenkezőleg, kötött már ki földúton egy navigációs szoftver hibája miatt, pontosan ismeri az érzést.

Az appok dömpingkínálata miatt ideje, hogy körbenézzünk a piacon és kiválasszuk azt az öt alkalmazást, amelyek a leghasznosabbnak bizonyultak az évek során.

A helyzet egyáltalán nem könnyű, hiszen egy-egy vezetéshez kapcsolódó területen ma már számos applikáció verseng egymással. A vezess.hu cikkét felhasználva ezért most bemutatjuk, hogy tapasztalatok alapján melyek az igazán hasznos alkalmazások.

Melyik a legjobb navigációs app?

Sokáig az iGO Navigation, illetve a Google Maps volt a két elsődleges navigációs app, aztán jött a Waze és mindent tarolt. Igaz, a Google aztán felvásárolta, ám ettől még a talán legjobb navigációs app maradt, ami jelenleg a piacon elérhető.

Hatalmas előnye, hogy az autósok valós forgalmi adatai alapján mutatja meg, hogy melyik út melyik szakasza mennyire járható, milyen sebességre számíthatunk. Emellett olyan hasznos funkciói vannak, mint az olcsó benzinkútkereső vagy az aktuális sebességkorlátozás kijelzése – és az, hogy figyelmeztet, ha túllépnénk.

Melyik a leghasznosabb parkolási alkalmazás?
A parkolás minden nagyvárosban kihívás lehet, de a Fővárosban gyakorta felér egy kávéval, amennyit idegeskedhet az ember, mire talál egy parkolóhelyet és kideríti, hogy pontosan hol is kell parkolójegyet vennie.

A Parkl nyújt mindebben kiváló segítséget, mert az egész ország területén használható, és mindenhol meg tudja mondani, mennyi az éppen érvényes díjszabás egy-egy parkolási zónában, vagy mettől meddig tart a fizetős idősáv. Aprópénzzel se kell készüljünk, mert az alkalmazáson keresztül tudjuk rendezni a díjfizetést is.

Elektronikus kárbejelentés appon keresztül
Ha baleset történt, a kárt már elektronikusan is be tudjuk jelenteni a MABISZ applikációja segítségével. Bár az a legjobb, ha soha nem lesz szükség erre az alkalmazásra, azért jó, ha tudjuk, hogy létezik a biztosítási ügyek sokkal gyorsabb elintézését lehetővé tevő E-kárbejelentő. Az app a papírral megegyező tartalmú PDF-et készít és továbbít az érintett biztosítótársaságoknak, viszont sokkal pontosabb információk oszthatók meg a segítségével, és figyelmeztet arra is, ha valami adat hiányozna.

Szerezzük be online a szükséges alkatrészeket

Apropó, kárbejelentés. Ha szükségünk van bármilyen alkatrészre az autónkhoz – vagy jó fejek akarunk lenni és másoknak segítünk –, akkor az egyik legnagyobb kínálattal az autodoc.hu honlapon ismerkedhet meg mindenki, aki jobb szereti online intézni a vásárlásait. Márpedig aligha találunk bővebb kínálatot, mert a cikk megírásának idején több mint egymillió alkatrész volt megtalálható náluk 45 gyártó 5914 különböző gépjármű modelljéhez. Jelenleg huszonhat országban vannak jelen, és tizenkét éve működik a cég, így eléggé megbízhatónak tekinthetjük.

Tartsuk kézben a költségeinket
A Drivvo kifejezetten hasznos app mindazok számára, akik szeretik nyomon követni, hogy mikor mire adnak ki pénzt. Az autózás során a biztosítási díj, a súlyadó vagy a tankolás költségei mellett számos egyéb kiadásunk keletkezhet: autópálya-matricák, szervizköltség, stb.

A Drivvo olyasmit tud, amit más költéskövető app nem igazán: figyeli a megtett távolság és a tankolási adatok alapján, hogy pontosan mennyi üzemanyag van még a tankban, és képes figyelmeztetni a közelgő, szükséges karbantartásokra is.

Elmondhatjuk tehát, hogy bár számos hasznos alkalmazás áll a sofőrök rendelkezésére, ez az öt app mindenki okostelefonján helyet kellene kapjon, mert jelentősen megkönnyíti az autósok mindennapjait.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!