Gondok vannak az iPhone 12 kijelzőjével

Gondok vannak az iPhone 12 kijelzőjével
Már hónapok teltek el az iPhone 12 család bejelentése, illetve piacra kerülése óta. Azonban továbbra sincs minden rendben OLED kijelzőjük körül. A frissítések pedig eddig nem hoztak megoldást.

Nincsen semmi meglepő abban, ha egy-egy új, piacra kerülő modell nem tökéletes, a gyártók gyorsan próbálják orvosolni a gondokat. Ezért is furcsa, hogy az iPhone 12-k kijelzője körüli problémák egyelőre nem látszódnak megoldódni.

Az Apple támogatási fórumán még tavaly novemberben indult el egy, azóta 82 oldalasra terebélyesedett szál, amelyben a fekete pixelek fura viselkedését nehezményezik a felhasználók. Az igen hosszú fórumból kiderül, hogy jó páran készülékcserével próbálják megoldani a fentieket, viszont olyanok is vannak, akik arról számoltak be, hogy a szervizközpont szerint szoftverek gondról van szó, ezért várják meg a frissítést. A ZDNet értesülése szerint az Apple állítólag már novemberben tudott a problémáról és „nyomozást” ígért, azonban azóta csend van. Olyannyira, hogy úgy tűnik, sem az iOS 14.4, sem az iOS 14.5 fejlesztői változata nem oldja meg ezt a problémát.

A ZDNet szerint, amit a hvg.hu szemlézett, esetenként segíthet a kijelző színárnyalatának babrálása (a Beállításokból), esetleg a True Tone funkció kikapcsolása vagy a telefon fényérzékelőjének egyfajta manipulálása, de ezek mindenképpen ideiglenes (és kényelmetlen) javítások, így most mindenképpen az Apple térfelén pattog a labda.

Az alábbi, még novemberben felkerült videón látható, milyen problémáról van szó.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, kijelző