Gond van az Apple üzenetküldőjével

Gond van az Apple üzenetküldőjével
A legfrissebb jelentések szerint a Messages alkalmazás akkor is jelzi a másik félnek, hogy az üzenetét olvasták-e, ha az ezt lehetővé tévő beállítást a felhasználó kikapcsolja.

Sokaknak jelent segítséget az az apró értesítés, amely több üzenetküldőben is megtalálható: ha valakinek ír a felhasználó, megnézheti, hogy az elküldött üzenetét sikerült-e kézbesíteni, és ha igen, akkor a másik fél elolvasta-e már - írja a hvg.hu. Az Apple gondolt azokra is, akik nem szeretnék, hogy ilyen információkat adjon át róluk az üzenetküldő másoknak, ezért rendszerszinten kikapcsolhatóvá tette a funkciót az iOS, iPadOS és a macOS felhasználói számára.

A Macworld híre szerint azonban egy hiba miatt a dolog egy ideje nem működik rendesen: hiába állítja be valaki, hogy róla ne küldjön ilyen értesítést a másik félnek a Messages, az mégis megjelenik a másik oldalon. A probléma elvileg a korábbi iOS- és iPadOS-verziókban bukkant fel, de a lap szerint az iOS 15 legújabb frissítéseinek megjelenése után újra érkeztek ilyen panaszok. A Macworld azt írja, hogy a hibára egyelőre nincs se magyarázat, sem pedig megoldás. Van olyan, akinek segített az eszköz újraindítása, ám a lap szerint ez sem általánosan működő orvosság.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, iphone