Frissítetted az iPhone-odat és hamar lemerülsz? Nem vagy egyedül

Frissítetted az iPhone-odat és hamar lemerülsz? Nem vagy egyedül
Gyűlnek a panaszok a fórumokon: a legújabb iOS-verzió, az iOS 14.2 olyan változást is magával hozott, amelynek egyáltalán nem örülnek a felhasználók. Van, aki tudatosságot lát a problémában.

Már letölthető a kompatibilis iPhone-okra (iPhone 6s-től iPhone 12-ig) az iOS 14.2, ami számos kellemes fejlesztést hozott magával, például a főképernyőn megjelenő widgeteket, az alkalmazások automatikus rendszerezésének új módját, új adatvédelmi funkciókat, hogy csak párat említsünk közülük - szúrta ki a HVG. Azonban valami mást is hozott magával, ami egyáltalán nem nevezhető kellemesnek: a felhasználók arra panaszkodnak mind a Redditen, mind az Apple fejlesztői fórumán, hogy a frissítése után naponta kétszer kell tölteniük telefonjukat.

Vannak, akik azt nehezményezik, hogy a telefon töltöttsége a felére csökkent, méghozzá éjszaka, amikor nem is használták az eszközt. Ami közösnek mondható e felhasználókban: régebbi iPhone-juk van. Noha az említett problémák többsége iPhone-okkal kapcsolatos, úgy tűnik, hogy néhány iPad is érintett az iPadOS 14.2-re frissítés után: az egyik felhasználó egy 2018-as iPad Próval kapcsolatban számol be hasonlókról, még repülőgépes üzemmódban is.

Nem meglepő, hogy jó páran azzal vádolják az Apple-t, tudatosság lehet a dologban, ugyanis érdekes, hogy pont az iPhone 12 megjelenése utáni frissítés hoz magával ilyen gondokat. Szerintük a vállalat így ösztönözné a cserét az újabb modellre.

Az Apple egyelőre a probléma létezését sem ismerte el, így nem tudni, hogy egy újabb frissítés megoldhatja-e ezeket a gondokat. Egyébként aggasztó, hogy azok is ilyen gondokat emlegetnek, akik telepítették már az iOS 14.2.1-et. Amikor a korábbi iOS 14 változatoknál hasonló akkugondok kerültek szóba, a hivatalos tanács az eszközök gyári visszaállítása volt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!