Fordítófunkció került az Instagramba

Fordítófunkció került az Instagramba
Évekkel azután, hogy a bejegyzéseknél már lehetővé tette az Instagram a szövegek lefordítását, most a sztoriknál is bevezetik.

Apró, ugyanakkor igen hasznos újdonsággal bővíti az Instagram a Stories (Történetek) nevű funkcióját - írja a hvg.hu. A cég egy olyan fejlesztéssel állt elő, ami ezekben a bejegyzésekben automatikusan lefordítja az ott közzétett szövegeket. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az algoritmus idegen nyelvű szöveget észlel a posztban, akkor a kijelző bal felső sarkában megjelenít egy "See translation" nevű opciót, amire rákoppintva, a képernyő alján megjelenik a szöveg fordítása.

Az Instagram bejelentése szerint az új funkció hamarosan az egész világon elérhetővé válik majd, és több mint 90 nyelvet támogat majd - arról nem szólt a hír, hogy a magyar is benne van-e -, hogy ezzel segítse a felhasználóknak, hogy a bejegyzésük a más nyelven beszélők számára is érthetőek legyenek.

Érdekesség, hogy az automatikus fordítás a bejegyzéseknél már hosszú évek óta elérhető az Instagramon, a Stories-ba azonban csak most integrálták az ezt lehetővé tévő algoritmust.

Fontos részlet, hogy az újdonság egyelőre csak az írott szövegre vonatkozik, vagyis a kimondott szavakat nem fogja automatikusan lefordítani (és feliratozni) a program.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!