Fizetés nélkül is el lehet majd hozni az Apple termékeket a boltból

Fizetés nélkül is el lehet majd hozni az Apple termékeket a boltból
Érdekes újításra készül az Apple a Bloomberg szerint: a vállalat lényegében saját hitelprogramot vezethet be, hogy a termékekért késleltetve, részletekben lehessen fizetni.

Az Apple új funkciót tervez bevezetni a digitális pénztárcájánál, ami lehetővé teszi, hogy a vásárlók később fizessék ki a termék vételárát. A fejlesztés Apple Pay Later néven indulhat, legalábbis így tudja a Bloomberg.

A funkció nem számítana teljesen újkeletűnek, ugyanis a néhány (amerikai) pénzügyi szolgáltató már most is kínál hasonlót. Ezekhez viszont banki ügyintézésre is szükség lehet, arról nem beszélve, hogy a felhasználónak egy külön alkalmazást is telepítenie kell. Az Apple Pay Later viszont nem ró extra terhet a vásárlóra, hiszen csupán egy iPhone kell hozzá. (Illetve persze a telefonon megadott bankkártya és azonosító.

A Bloomberg úgy tudja, hogy a funkciót az almás cég hitelkártyájával, az Apple Carddal összhangban alakítják ki, de az végeredményben nem igényli a plasztikot. Vagyis: anélkül is használható lesz. A funkció egyébként pedig úgy működik majd, mint a rendes hitelezés: a felhasználó dönthet, hogy mekkora részletben és mennyi idő alatt kívánja megtéríteni az adott eszköz árát.

A hírügynökség azt is tudni véli, hogy az Apple kamatmentes fizetésben is gondolkodik.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, hitel