Ezzel a szimulátorral már most megnézheted milyen lesz a Windows 11

Ezzel a szimulátorral már most megnézheted milyen lesz a Windows 11
A böngészőből indítható Windows 11 ugyan még nem működik élesben, a dizájn, a programok és alapvető funkciók viszont jól megfigyelhetők benne.

Türelmetlenül várják a Windows 11-et a felhasználók, hiszen egyre több olyan lehetőségből válogathatunk, mellyel már idő előtt kipróbálhatjuk az új operációs rendszert. A nem hivatalos forrásból származó letölthető és futtatható változatok azonban veszélyesek lehetnek, hiszen az ideiglenes verziókkal együtt számos vírus is eszközeinkre kerülhet – mutat rá a hvg.hu.

Létezik azonban egy új fejlesztés, mellyel már a megjelenés előtt vírusmentesen és biztonságosan ismerkedhetünk az új szoftverrel.  A böngészőből egyszerűen indítható Windows 11 szimulátort egy Blue Edge nevű fejlesztő alkotta meg. Bár a valódi funkciókat és programokat élesben egyelőre nem tudjuk kipróbálni, a fejlesztésnek köszönhetően megtekinthetjük a dizájnt, a legfontosabb elemeket, és a listában szereplő appokat.

A startmenü, a kereső és a vezérlőpanel a szimulált változatban is működik, a programokra és alkalmazásokra viszont nem tudunk rákattintani. A Windows Store ikonja például elnavigál minket az áruházba, vásárolni és válogatni viszont értelemszerűen még nem lehetséges.

Bár használni nem lehet, a kifejlesztett webes verzió éppen elegendő arra, hogy a legtürelmetlenebbek bekukucskálhassanak egy kicsit a függöny mögé, és megismerjék az alapokat még az operációs rendszer megjelenése előtt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!