Ezt neked is látnod kell: tesztelték az új iPone kijelzőjét!

Ezt neked is látnod kell: tesztelték az új iPone kijelzőjét!
Két érdekesebb teszten is átesett az iPhone 12 kijelzője, amelyek a panel strapabíróságát igyekeztek megmérni. Kiderült: az Apple nem túlzott, amikor erősebb védelemről beszélt.

A MobileReviewsEh csatornát működtető youtuber már hozzájutott az új iPhone 12-höz, és rögtön komoly sérülést okozott neki - írja a hvg.hu. Nem felelőtlen használatról van szó, hanem egy (pontosabban két) érdekes kísérletről: a videós annak igyekezett utánajárni, valóban olyan erős-e a mobil kijelzője, mint ahogy azt az Apple állítja. Ehhez előbb nem árt tisztázni, pontosan milyen újdonságról van szó: az amerikai gyártó röviden kerámiapajzsnak (Ceramic Shieldnek) nevezi fejlesztését, amit a képernyővédelem terén jelentős tapasztalatokkal rendelkező Corninggal találtak ki. Az egész lényege, hogy az üveg belső szerkezetében átlátszó kerámiakristályok találhatók. Az Apple szerint a megoldás bármely okostelefon-üvegnél erősebb, egy dupla ioncserés eljárásnak köszönhetően pedig karcállóbb is.

A videós először digitális erőmérővel vizsgálta az új iPhone kijelzőjét. Itt annak igyekezett utánajárni, mekkora erőkifejtés hatására reped/törik meg a panel. A kijelző meglepetésre 442 newtonig bírta (ez nagyjából 45 kilogramm súlynak felel meg), amely a korábbi, 11-es modell által produkált értéknél közel 100 egységgel több. Az a telefon 352 newton erőnél (36 kilogramm súlynál) repedt szét. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!