Ezeket már biztosan lehet tudni az idei iPhone-okról

Ezeket már biztosan lehet tudni az idei iPhone-okról
A koronavírus-járvánnyal együtt járó maszkviselés megnövelte az ujjlenyomatos telefonfeloldás ázsióját. Ez is közre játszhat abban, hogy visszahozza az iPhone 13-akba a Touch ID-t az Apple, igaz, a Face ID-ról sem fog lemondani.

Arcfelismerő vagy ujjlenyomat-olvasó? A vita eldőlni látszik, a legújabb hírek szerint ugyanis mindkét feloldási mód benne lehet az idei iPhone-okban - írja a hvg.hu. Bár maga az Apple nem szellőztetett meg ilyen hírt, azonban a szakemberek egyre biztosabbak abban, hogy a Touch ID visszatérése az iPhone-okba csupán idő kérdése. Ezzel egybevág a The Wall Street Journal értesülése is, ami – egy régebbi hírt megerősítve – azt állítja, hogy az ujjlenyomat-olvasót közvetlenül a készülék képernyőjébe ágyaznák be.

Az Apple utoljára az iPhone 8-on használt ujjlenyomat-érzékelőt, majd az iPhone X-ben átállt a Face ID-re és az ellentmondásos szenzorszigetre, állítva, az arcfelismerés sokkal biztonságosabb az ujjlenyomat-olvasásnál. Azóta minden újabb iPhone modell kizárólag arcfelismerést (meg persze jelkódos lehetőséget) használ. Ez a hagyomány törne meg az iPhone 13-ak esetében, persze egy továbbfejlesztett ujjlenyomat-szkennerrel.

Ez persze nem volna újdonság már az okostelefonok világában, több androidos telefonnál használnak már ilyen megoldást. Viszont ha a Face ID és ez a fejlett, képernyős ujjlenyomat-olvasó együtt jelenne meg, az már különlegessé tehetné az Apple telefonját.

Olyan véleményeket is hallhattunk nemrégiben, amelyek szerint az Apple az oldalsó gombba tenné az ujjlenyomat-olvasót. Ez a megközelítés azonban nem illene egy csúcstelefonhoz, így nagy a valószínűsége, hogy a 2021-es iPhone SE-nél az Apple ki is meríti ezt a lehetőséget.

A már említett androidos riválisok egy része optikai elven működő ujjlenyomat-olvasót, míg például a Samsung ultrahangos megoldást használ. Úgy hírlik, hogy az Apple inkább az előbbiek táborához csatlakozna. A WSJ egy korábbi Apple-alkalmazottat idézve azt írta, hogy a cupertinóiak szerint az optikai érzékelők megbízhatóbbak, mint az ultrahangosak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, Face ID