Ezek az alkalmazások meríthetik le gyorsan a mobilod

Ezek az alkalmazások meríthetik le gyorsan a mobilod
Az okostelefonok akkumulátora folyamatosan fejlődik: egyre nagyobb elektromos töltéssel rendelkező egységek kerülnek a készülékbe, emellett pedig maga a töltés folyamata is gyorsult a gyorstöltők hatására. Ennek ellenére sokan küzdenek azzal, hogy az este végére alig marad szufla a készülékükben, ezért be kell kapcsolni az akkumulátor-takarékos üzemmódot.

A SlashGear szerint azonban mielőtt ezt megtennénk, érdemes belépni a telefon menüjébe, és törölni minden olyan problémás alkalmazást, amely felhasználói jóváhagyás nélkül fut a háttérben - szemlézte a 24.hu. Ezek között könnyedén megbújhatnak olyan alkalmazások is, amelyeket kifejezetten azért tölthetett le az ember, mert úgy hirdette magát az app, hogy felgyorsítja a készülék teljesítményét. Ezeket azonban sokszor direkt olyan céllal készítik el a rosszindulatú szereplők, hogy felduzzasszák az energiafogyasztást, és a tudtunk nélkül meríthetik készülékeinket.

Ezért minden olyan app, ami a háttérben fut, és nem létfontosságú, kellemetlenséget okozhat. Ilyenek például a tárhelytisztító-, a RAM-optimalizáló és az akkumulátor-kímélő alkalmazások, no meg a közösségi médiás appok is. Ezek alapvetően is gyorsan meríthetik a készüléket, amit csak fokoznak az azokban elhelyezett reklámok.

A portál szerint azonban előfordulhat az is, hogy a telefon gyártója által biztosított appok szívják le az akkumulátort, így ezeket is érdemes ellenőrizni.

Márpedig a legtöbb lítium-ionos telefon akkumulátora limitált (400-500 közötti) töltési ciklussal bír, ezután sokszor olyan rossz lesz a teljesítményük, hogy muszáj lecserélni őket. Ezért is különösen fontos, hogy ne hagyjuk teljesen lemerülni készülékünket, de ne is töltsük 100 százalékra. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mobil, akkumulátor