Ez az okoseszköz az életedet is megmentheti

Ez az okoseszköz az életedet is megmentheti
Várhatóan az év második felében kezdik el forgalmazni a Withings új személymérlegét, amely a testsúlyon kívül számos egészségügyi adatot képes kimutatni.

A Body Scan a Withings legújabb, intelligens funkciókkal felszerelt személymérlege, mely meglepő mérésekre is alkalmas. Már a korábbi változatok is képesek voltak testzsírszázalékot mutatni, és a felhőben szinkronizálni az adatokat, az újgenerációs eszköz azonban ennél is sokkal többet tud – írja a hvg.hu.

A 3.2”-es színes LCD kijelzővel felszerelt mérlegen testrészekre lebontva láthatjuk a testzsír-, a víz-, az izom- és a csonttömeg arányát, így nyomon követhető például az egyes részek izomzatának fejlődése.

A mérleggel EKG-mérésekre is van lehetőség, sőt a szabadalmaztatott algoritmusnak köszönhetően még a szívproblémákra, elsősorban a pitvarfibrilláció veszélyre is figyelmezteti a felhasználót. Ezenkívül képes megbecsülni az artériák életkorát.

A Body Scan az idegi tevékenységet is követi: gyenge áramot vezet a láb verejtékmirigyeibe, majd a felszabaduló kloridionok számából következtet az idegrostok degenerálódásának korai szakaszára.

Az okoseszköz jelenleg az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) jóváhagyására vár, így néhány funkció még változhat, mire kereskedelmi forgalomba kerül. Az árról egyelőre nincs pontos információ, a Withings 300 dollárt, azaz körülbelül 95 ezer forint körüli összeget javasol.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!