Emiatt is érdemes lesz Windows 11-re váltani

Emiatt is érdemes lesz Windows 11-re váltani
Már nem kell sokat várnunk az új operációs rendszer megjelenéséig, hiszen október 5-én a Microsoft elindítja a Windows 11-et. Most az is kiderült, hogy a rendszer csak azokat az alkalmazásokat telepíti előre, amiket tényleg muszáj.

Ahogy a hvg.hu írja az új operációs rendszerek általában előre telepített alkalmazások sokaságával érkeznek, melyek sokszor feleslegesen foglalják számítógépünk lemezterületét. Ilyen például a jól ismert Candy Crush Saga vagy a Microsoft To-Do.

A szabadon felhasználható lemezterület növelése, illetve a teljesítményoptimalizálás érdekében a Microsoft új startégiát dolgozott ki operációs rendszeréhez tartozó alkalmazásainál. Bár itt is lesz néhány alapvető előre telepített alkalmazás, számos app csak a start menüben fog megjelenni parancsikonként. Ezek csak akkor fognak letöltődni az alkalmazás-áruházból, ha a felhasználó kifejezetten erre az ikonra kattint. Ekkor megjelenik egy betöltési képernyő, az alkalmazás indításához szükséges fájlok pedig betöltődnek, anélkül, hogy bármit kellene tennünk. Az új stratégia azért is nagyon hasznos, mert így kevesebb alkalmazás fog frissülni a háttérben, és a letöltési forgalom is csökkenni fog.

Az elfoglalt lemezterület tovább csökkenthető, ha manuálisan kitöröljük az Ethernet- és wifi-illesztőprogramok azon FOD-jait (Feature on Demand), melyek nem érvényesek számítógépünk hardverére.

Az október 5-én startoló operációs rendszer fokozatos frissítések formájában jut majd el a felhasználókhoz, hamarosan pedig a Windows 11-et futtató első eszközök is piacra kerülnek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!