Elvesztetted a telefonod? Ezzel a Google funkcióval könnyen megtalálod!

Elvesztetted a telefonod? Ezzel a Google funkcióval könnyen megtalálod!
A jelek szerint a Google Find My Device szolgáltatása a jövőben a több androidos felhasználóra támaszkodva segítene megtalálni az elveszett vagy ellopott készülékünket.

Az elmúlt hónapokban megismerhettük az Apple és a Samsung egy-egy eszközét, amelyek segítenek megtalálni az elveszett tárgyakat. Ez az AirTag és a SmartTag, amelyekben közös, hogy más felhasználók eszközeit felhasználva segít a tulajdonosnak megtalálnia az elveszett tárgyat. A megoldás a jelek szerint a Google-nek is megtetszett.

Az XDADevelopers szúrta ki a Google Play Services 21.24.13 verziószámú béta-változatában azt a forráskódot, ami alapján úgy tűnik, a Google is a közösség erejét szeretné kihasználni arra, hogy a felhasználók megtalálják az elveszett eszközüket. A mások megsegítésére használható funkciót először engedélyezni kell a készüléken, így szükség esetén a Google Find My Device szolgáltatáson keresztül a nyomára bukkanhatunk az elveszett eszközünknek.

Mindez komoly segítség lenne azok számára, akiktől ellopják például az androidos telefont, vagy épp elveszítik azt. A megoldás ugyanis lehetőséget adna arra, hogy az adatkapcsolat nélkül is a nyomára akadjunk egy-egy eszköznek.

Hogy a Google mikor tervezi élesíteni ezt a funkciót az androidos felhasználók számára, vagy lesz-e belőle egyáltalán valami, egyelőre nem tudni. Mindenesetre a legklasszabb talán az lenne, ha az Apple és a Google összefogna, hogy minden eszköz minden eszközt felismerjen – ennek köszönhetően jóval több elveszett/ellopott készülék találhatna vissza a gazdájához.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google, kereső, Android