Elveszhet az iPhone-ok wifire kapcsolódási képessége

Elveszhet az iPhone-ok wifire kapcsolódási képessége
A jelenséget iPadek esetében is detektálta egy kiberbiztonsági szakértő. A probléma akkor jelentkezik, ha a készülék olyan hálózathoz csatlakozik, amelynek nevében a százalék (%) jele is szerepel.

Egy Carl Schou nevű kiberbiztonsági szakértő fedezte fel, hogy ha az iPhone-ok, illetve iPadek olyan wifi-hálózathoz próbálnak meg csatlakozni, melyek nevében százalékjelek is találhatók, akkor a készülékekben egy hibajelenség fut le, és nem fognak tudni csatlakozni a vezeték nélküli jelhez.

A Bleeping Computer szerint a probléma igen súlyos, és azt sem a hálózatra való újracsatlakozás, sem a készülékek újraindítása nem oldja meg. A portál arról is ír, hogy a hibát az újabb iOS 14.6-ban azonosították, de az a valamivel korábbi 14.4.2-t is érinti.

A bug létezéséről már az Apple is tudhat, ám egyelőre nem jelezték, hogy javítanák. A kiberszakértő mindenesetre azt javasolta: egyelőre senki ne csatlakozzon olyan (akár nyilvános) hálózatokhoz, melyek nevében százalékjelek találhatók, mert az utána következő helyzeteket csakis a hálózati beállítások gyári visszaállításával lehet orvosolni.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!