Elsőként dob piacra ingyenes TBSZ-megoldást a Lightyear

Elsőként dob piacra ingyenes TBSZ-megoldást a Lightyear
Gyorsan bővülő magyarországi ügyfélállományának igényeihez alkalmazkodva tartós befektetési számlával (TBSZ) frissíti termékkínálatát a Lightyear befektetés platform. A főként adóoptimalizációs előnyei miatt közkedvelt megoldás – igazodva a fintech cég alapfilozófiájához – számlanyitási és letétkezelési díj nélkül elérhető.

Ma Magyarországon kizárólag a Lightyear kínál olyan TBSZ megoldást, amelyhez nem kapcsolódik számlanyitási és -vezetési, valamint visszaváltási díj. Ráadásul maga a számlanyitás is gyorsan és zökkenőmentesen, csupán néhány kattintással zajlik az egyszerű, alacsony költségű befektetési lehetőségeket ajánló pénzügyi startup alkalmazásában. A minimális befizetés 25 ezer forint, a számla tetszőleges időpontban és büntető díj nélkül lezárható, a pénzeszközök pedig bármikor kivehetők.

Az applikáción belül a Lightyear ügyfelei élhetnek a TBSZ kínálta hosszútávú előnyökkel: a számlán elhelyezett befektetések után esedékes hozamadó három év után pedig 15-ről 10 százalékra csökken, öt év után pedig teljesen hozamadó-mentessé válik. „TBSZ-megoldásunk összhangban van a Lightyear alapküldetésével, amely hosszútávú befektetésekre bátorítja a megtakarítókat. Sok szolgáltatóval szemben nálunk nincsenek rejtett díjak vagy bonyolult ügymenet. A Lightyear TBSZ megoldása könnyen használható és transzparens minden felhasználónk számára" – jelentette ki Martin Sokk, a Lightyear társalapítója és ügyvezető igazgatója. Ezen az időhorizonton kulcsszerepe van a részvényeknek, hiszen hosszú távon a részvénypiacokon történő befektetés a vagyon növekedésének bevált útja. Martin Sokk hozzátette: „a megoldással a hosszútávú adókedvezmények a Lightyear teljes termékkínálatára kiterjeszthetők, ez pedig több mint 3500 részvényt és ETF-et tartalmaz, továbbá a BlackRock pénzpiaci alapjait és az aranyat."

Az ügyvezető igazgató szerint a TBSZ-t a valós magyarországi befektetői igények hívták életre, amelyek mögött egy rekordtempóban bővülő ügyfélbázis van, dacára annak, hogy a működés első éve valójában csak kilenc hónapot fed le, 2023 áprilisától december végéig. Az ebben az időszakban megfigyelhető tendenciák alapján a magyarországi befektetők az Egyesült Államokban tőzsdéznek a legszívesebben, és ott is a technológiai szektort preferálják: ebbe tartozik az öt legnépszerűbb részvény, az Apple, a Tesla, az NVIDIA, a Microsoft és az Amazon. Hasonló, tehát amerikai fókuszt mutatnak a top ETF-ek is, amelyeknél az S&P 500 vezeti a listát. A magyarok a Lightyear két másik opcióját is kimagasló aktivitással használják, hogy a legtöbbet hozzák ki a magas kamatkörnyezetből: a BlackRock befektetési alapjai mellett a főszámlán tartott és le nem kötött forintra is szabad szemmel látható kamatot (jelenleg 7%) zsebelhetnek be.

A 2020-ban alapított Lightyearnek 2023-as az eddigi legsikeresebb éve: a magyar mellett további 21 piacon jelenlévő fintech cég európai szinten 20 százalékkal növelte a kezelt vagyont év/év alapon az elmúlt évben – ez éves szinten nyolcszoros bővülésnek felel meg. A tavaly nyolc új terméket a piacra dobó fintech cég létszáma tavaly 45 százalékkal, 50 fő fölé emelkedett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TBSZ, Lightyear