Egyre szaporodnak az idősebb gamerek a járvány miatt

Egyre szaporodnak az idősebb gamerek a járvány miatt
A 35 fölötti korosztály az otthonülés következtében több pénzt költ el játékokra, mint eddig valaha, a legjelentősebb ugrást a 45 és 54 év közötti korosztály produkálta.

2020 márciusában, amikor a koronavírus terjedésnek indult az USA-ban, a videójáték-ipar az elmúlt tíz év legjobb hónapját zárta. Az otthonmaradást választó milliók egy jelentős része fordult a játékokhoz annak érdekében, hogy gyorsabban teljenek a monoton órák.

Növekvő játékkedv

Azóta kiderült, hogy az elmúlt hat hónapban az amerikai fogyasztók négyötöde játszott már videójátékkal. Különösen meglepő, hogy a növekvő játékkedv a 35 és 54 év közötti korosztályban, nem hogy tapasztalható, de kiugróan jelentős. Persze a 30-asok, 40-esek még érthetők, hiszen ők szinte együtt növekedtek a videójátékiparral, ám az ötvenesekről ezt már nem lehet elmondani.

A megnövekedett játékidő hasonló tendenciát eredményezett a költések esetében is, így a 45 és 54 közöttiek 76 százalékkal több pénzt fordítottak videójátékokra a járvány alatt, mint előtte.

(via Businessinsider)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …


Címkék: járvány, gamer