Bemutatkozott az Android 12

Bemutatkozott az Android 12
Ahogy számítani lehetett rá, a Google szokásos módon éves fejlesztői konferenciáján leplezte le az Android operációs rendszer soron következő teljesértékű verzióját, az Android 12-t.

Az idei rendszer az Android 11-re épül (ami még sok mobilra nem érkezett meg), és várhatóan 2021 vége felé jelenik meg teljes pompájában - írja a 24.hu. Az eseményen az első béta rajtját jelentették be, ami természetesen a keresőcég saját Pixel mobiljain válik először elérhetővé, de később egyes Asus, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, TCL, Vivo, Xiaomi és ZTE modellek tulajdonosai is csatlakozhatnak a sorba.

Az új rendszerről szóló korábbi pletykák leginkább a kezelőfelület nagy frissítését emelték ki, és most a Google is elmondta: ez az eddigi legtestreszabhatóbb OS, amihez egy új Material Design formanyelv társul, a „Material You”. A testreszabhatóság alatt azt kell érteni, hogy nem csak a widgeteket és ikonokat váltogathatjuk, de egészen részletekbe menően meghatározhatjuk, mit szeretnénk látni a kijelzőn. A rendszer kap egy automatikus témaválasztót is, ami az éppen beállított háttérképhez illeszkedő megjelenítési beállításokat javasol. Színesebbek és frissebbek lesznek az értesítési ablakok, a kapcsolók, a widgetek, animációk, a gombok lekerekítettebb formát kapnak.

A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Android