Annyit játszott a virtuális valóságban, hogy eltört a nyakcsigolyája

Annyit játszott a virtuális valóságban, hogy eltört a nyakcsigolyája
Egy német férfi olyan intenzíven játszott a VR-szemüveggel, hogy a gyakran ismételt mozdulatok miatt elrepedt, majd eltört az egyik nyakcsigolyája.

Egy 31 éves német férfinak komoly egészségügyi problémát okozott VR-szemüvegének viselése. A gamer nem esett el, vagyis nem játék közben történt a baleset, hanem azért, mert napi négy órát töltött a virtuális valóságban, ahol ugyanazokat az intenzív mozdulatokat ismételte folyamatosan. Emiatt annyira elkopott az egyik nyakcsigolyája, hogy végül megrepedt, majd eltört.

A férfi éles fájdalmat érzett vállában játék közben, ekkor kért orvosi segítséget. A röntgen után kiderült, hogy a törött csigolya közvetlenül a vállak felett helyezkedik el, így a játékosnak hat hétig nyakmerevítőt kellett hordania, a teljes felépüléshez pedig tizenkét hétre volt szüksége - számolt be az esetről a Daily Mail.

A férfit a Lipcsei Egyetem kórházának szakértői kezelték, akik szerint ez a világ első dokumentált VR-szemüveghez kapcsolódó stressztörése. Az esetről a Journal of Medical Case Reports című orvosi szaklapban is beszámoltak, ahol azt írták, hasonló sérüléseket a futóknál és a katonáknál tapasztaltak, de a röplabdásoknál és a profi lovaglóknál is előfordultak hasonló esetek.

A tanulmányban nem térnek ki arra, hogy a férfi mikor sérült meg, illetve azt sem árulták el, hogy pontosan melyik játék váltotta ki a törést, csak annyit írtak, hogy a játékban vizuális és zenei jelekre kellett ritmikusan mozogni.

(Forrás: 24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!