A sötét weben keresett bérgyilkost a barátnője ellen

A sötét weben keresett bérgyilkost a barátnője ellen
Bár a részletek a nyomozás ellenére is homályosak, az Europol még idejében leállította egy bérgyilkos és megbízója internetes ténykedését.

Egy ritka, de annál is veszélyesebb ügyről adott ki hivatalos közleményt az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol): egy nyomozásuk során arra jutottak, hogy egy olasz férfi bérgyilkossal próbált volna marandó sérülést okozni a barátnőjének, amiért fizetett is, méghozzá bitcoinban - írja a hvg.hu.

Az ügyről beszámoló PC Gamer szerint a férfi az internet zárt, az átlagfelhasználók által nem ismert részén, az úgynevezett dark weben keresztül lépett kapcsolatba a bérgyilkossal. A megbízó olasz férfi 10 ezer eurónyi bitcoint adott a bűnözőnek, amiért cserébe két dolgot várt el.

A támadó savval öntse le a nőt, majd intézze úgy, hogy az kerekesszékbe kerüljön.

A támadásra végül nem került sor, mert az Europol a begyűjtött információk segítségével – így a bitcoin-tranzakció visszakövetésével – még időben lekapcsolta a megbízót. A hatóságok állítólag az interneten át figyelték a férfit, miközben a csevegéseire is ráláttak – így sikerült terhelő bizonyítékokat gyűjteni vele szemben, és még többet megtudni a közte és a bérgyilkos közötti megállapodásról. A PC Gamer szerint az olasz férfi a Tor böngészőn keresztül lépett kapcsolatba a bérgyilkossal.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: dark web