A nemzetközi hallgatókat is inspirálja a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkja

A nemzetközi hallgatókat is inspirálja a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkja
A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkja a nemzetközi hallgatóknak is új lehetőségeket kínál. A fiatalok részt vehetnek az ipari partnerekkel történő együttműködésekben, kutatás-fejlesztési projektekben, ami hozzájárul szakmai fejlődésükhöz – derült ki azon a programon, amelyen a létesítményt mutatták be számukra.

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjának célja, hogy tovább erősítse az intézmény és a gazdasági szereplők kapcsolatát, szélesítse a tehetséggondozás lehetőségeit és inkubációs környezetet biztosítson új kutatás-fejlesztési projektekhez. Az első ütemben tavaly ősszel átadott épület képzéseknek, kutatásoknak, vállalati és vállalkozásfejlesztési tevékenységeknek, valamint szakmai programoknak ad otthont.

„Az egyetem nemzetköziesítési céljaival összhangban a Győri Innovációs Park nemzetközi környezetben működhet versenyképesen. Vállalati partnereink rendkívül fontosnak tartják a hazai mellett a nemzetközi szakember-utánpótlási közösség kiépítését, amelynek egyik alapját külföldi hallgatóink jelentik. A kulturális sokszínűség ráadásul segíti a termékfejlesztést, az innovációt, és új látásmódot adhat ipari problémák megoldásához is” – indokolta dr. Kolossváry Tamás, a Győri Innovációs Park központvezetője, miért látták vendégül az egyetem nemzetközi hallgatóit egy olyan eseményen, amelyen a létesítmény működését, szolgáltatásait mutatták be. A fiatalok megismerték többek között az egyetem Design Campusát, vízlaboratóriumát, a vállalkozásfejlesztési és startup lehetőségeket, valamint az ipari szereplőknek otthont adó irodákat is.

„Egyetemünk fontosnak tartja, hogy a legmodernebb környezetet és a legkiemelkedőbb vállalati és kutatási lehetőségeket biztosítsa a hallgatók, az oktatók, a kutatók és az együttműködő partnerek számára. A Győri Innovációs Park jelenlegi és későbbi szakaszai is ezt a célt szolgálják” – hangsúlyozta a központvezető.

A 26 éves ellátásilánc-menedzsment mesterszakos hallgató, Diana Nunez Mexikóból érkezett a győri intézménybe, és fontosnak tartja, hogy megismerje az intézmény kínálta lehetőségeket. Korábban már járt a Győri Innovációs Parkban: részt vett a brit sikerszerző, Ananyo Bhattacharya Neumann Jánosról szóló beszélgetésén. „Magával ragadott a különleges épület, amely számos lehetőséget tartogat mindenki számára. Azon túl, hogy remek teret biztosít a kutatásra, egyben kapcsolódási pontot is jelent a vállalatok és a hallgatók között. Mindezt egészen egyedülállónak tartom” – húzta alá a hallgató, aki a későbbiekben lehetséges karrierutat lát a startupok világában.

A kenyai Jabir Ali Abdinoor a Széchenyi-egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán tanul mezőgazdasági mérnöki alapképzésen. „Az innovációs park még közelebb hozza a legújabb ipari technológiát, és kiváló lehetőséget biztosít a gyakorlati tudás tanórákon túli bővítésére. A mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasággal együtt tovább szélesíti a lehetséges kutatások portfólióját az intézményben, ami hallgatóként folyamatosan inspirál” – hangsúlyozta.

A laoszi Toukta Sylavy gazdaságinformatikus hallgatóként érkezett az eseményre. „Közelebbről megismerhettük az épület számos funkcióját és az itt zajló kutatás-fejlesztést. Mindez engem is motivál, hogy a jövőben kipróbáljam magam a kutatásban” – emelte ki.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!