A metaverzumban házasodott össze egy indiai pár

A metaverzumban házasodott össze egy indiai pár
Virtuális kastélyban tartotta lagziját egy indiai pár.

Az ötletet az adta, hogy a pár lakóhelyén, Tamil Nadu államban a közelmúltban a pandémia miatt korlátozták a rendezvények létszámát, így legfeljebb száz vendéget hívhattak volna az esküvőjükre. Dzsananganandini Ramaszvami és Dinesh Ksatrija azonban az indiai hagyományokhoz híven jóval nagyobb lagzit akart rendezni, családjaik és barátaik részvételével.

A pár ezért felfogadott egy indiai blokklánc startupot, hogy építsen nekik egy virtuális kastélyt. Az épületet a Harry Potter-filmekből ismert Roxfort varázslóiskola ihlette, mivel mindketten nagy rajongói J. K. Rowling regényeinek. A kastélyba mintegy 6000 vendég jelentkezett be avatárjával az interneten keresztül: bejárták a virtuális épületet, kapcsolatba léptek egymással, zenét hallgattak és különböző előadásokat néztek kivetítőn. Miközben a menyasszony és a vőlegény még a személyes szertartással volt elfoglalva, avatárjaik már fogadták a vendégeket a kastélyban. Később már a pár vette át avatárjaik irányítását.

A lagzi végén a menyasszony és a vőlegény avatárjait NFT-ként (nem helyettesíthető tokenként) adták el egy helyi virtuális piacon. Az NFT-k népszerűsége az utóbbi időben világszerte, így Indiában is jelentősen megnőtt.

(MTI)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!