A magyar tanulók többsége a személyes oktatást választja

A magyar tanulók többsége a személyes oktatást választja
A hosszas otthonlét és az online oktatás után újra visszatérhettek az iskolába a tanulók és a pedagógusok. Az újrakezdés vegyes érzésekkel teli, hiszen sokan örülnek, hogy újra a barátok és kollégák között lehetnek, de mások még aggódnak az újból növekvő esetszámok miatt. A Rakuten Viber 11 országban – Görögország, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Bosznia, Bulgária, Ukrajna, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia –, összesen 200 000 felhasználó részvételével készített kutatást a kelet-közép-európai régióban, az iskolakezdésről és a preferált oktatási csatornákról.

A magyar kitöltők válaszaik alapján a hagyományos oktatási formát részesítik előnyben, ezt bizonyítja, hogy 72 százalékuk a személyes tanórák mellett tette le voksát, míg mindössze 11 százalékuk választaná az online oktatást. A fennmaradó 17 százalék pedig úgy véli, mindkét módszer hatásos, ezért nem szívesen választanának közülük. A válaszadók véleménye a többi régióban sem különbözik: a szavazók több mint 70 százaléka támogatja a személyes iskolai oktatást.

A felmérés második kérdésében a különböző oktatási formák hatékonyságát vizsgálták: az egyes régiók válaszaiból kiderült, hogy a legtöbb országban a válaszadók 80 százaléka a tantermi oktatást jóval hatékonyabbnak tartja az online és a vegyes módszerekkel szemben.

A Viber Közösségekben végzett felmérés eredményei alapján az alkalmazást elsősorban továbbra is leginkább a szülőkkel, tanárokkal és osztálytársakkal való kommunikációra használják, illetve kisebb arányban a házi feladatok beszerzésére vagy az online órákon való részvételre.

„Az online iskolai lehetőségek megjelenése teljes mértékben megváltoztatta a diákok, a szülők és a tanárok hozzáállását az oktatáshoz. Örülünk, hogy a Viber mindig kéznél van az iskolai feladatok és az egymás közötti kommunikáció megkönnyítéséhez. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a tanulók, tanárok és szülők csoportjait egyszerűen, de hatékonyan kössük össze és a lehető leginkább megkönnyítsük az idei tanév alakulását" – mondta Atanas Raykov, a Rakuten Viber EMENA vezető igazgatója.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: oktatás, Viber