A magyar startup ökoszisztéma 2022-es legjeivel indul az új év

A magyar startup ökoszisztéma 2022-es legjeivel indul az új év
2023-ban folytatódik a hazai közösségi finanszírozás legfontosabb eseménysorozata, január 12-én ismét átadják az elmúlt év startup legjeinek járó díjakat. A Tőkeportál minden év végén teret ad a startup ökoszisztéma követőinek, akik szavazással dönthetik el, kik voltak 2022 legjobbjai a kijelölt kategóriákban. A Startup Utószilveszteren az elmúlt év legjobb startupját, befektetőjét, kampánygazdáját keresik.

2023. január 12-én ünnepélyes keretek között rendezik meg a Startup Utószilvesztert, ahol a magyar startup ökoszisztéma által legjobbnak ítélt projektjeit és kampánygazdáit díjazzák. A voksolók az „Év Startup-befektetője”, az „Év Startupja” és az „Év Kampánygazdája” kategóriában adhatják le szavazataikat 2023. január 9. éjfélig. Az esemény rendezője immár hagyományosan a Tőkeportál, az első hazai befektetéscélú közösségi finanszírozási platform szolgáltatója. A 2023-as esemény egy különleges kooperáció jegyében valósul meg: a Tőkeportál a Brancs közösségi finaszírozási piactérrel együttműködésben rendezi meg a Startup Utószilvesztert. A Brancs a termékcélú közösségi finanszírozást nyújt, ahol az ország legfrissebb innovációit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az évzáró és évindító eseményt az A38 Hajón rendezik meg, ahol a résztvevők első kézből ismerhetik meg a tavalyi év legnívósabb startup innovációit és előadóit.

A tavalyi, 2021-es „Év Startup-befektetője” díjat a szavazatok alapján másodszor is Balogh Péter nyerte meg, a Cápák közöttből is ismert, korábban az NNG-ből exitált népszerű angyalbefektető. Az „Év Startupja” pedig a digitális faktoring és kkv finanszírozás szolgáltatással foglalkozó Péntech Solutions lett, a hazai fintech ökoszisztéma aktív résztvevője. A projektet a Magyar Fintech Szövetség alapító tagja, Dr. Réti Bálint képviselte.

A Tőkeportál az első hazai befektetéscélú közösségi finanszírozási platform szolgáltatója. A közösségi finanszírozás online tőkebevonást jelent, amelynek révén a professzionális, intézményi befektetőkön kívül lakossági befektetők kis összegekkel is invesztálhatnak a platformon kampányt indító vállalkozásokba. A felhasználók számára egyszerűen átlátható, előzetes azonosítást igénylő, a nemzetközi és hazai jogszabályok, valamint az évek óta jelentős fejlődést mutató nemzetközi példák legjobb gyakorlata szerint működő platformon kis- és kezdővállalkozások, startupok indíthatnak tőke- vagy támogatásgyűjtő kampányokat. Az eddigi sikeres kampányok 15-100 millió Ft tőkét tudtak bevonni ezen a módon. A startup befektetések különösen kockázatos befektetési eszköznek számítanak a korai fázisban lévő vállalkozások üzleti modelljének és belső folyamatainak kiforratlansága miatt.

A Tőkeportál missziója egy olyan piactér építése, ahol a kínálati oldalon a tőkét kereső kezdő, kis- és középvállalkozások állnak, a keresleti oldalon pedig a befektetők és a háztartások, akik megtakarításaik egy részét helyi induló vállalkozásokba fektetik, így vállalva szerepet a hazai gazdaság fejlődésében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Startup