A jó hoszting a sikeres weboldal alapja – Mi alapján válasszunk?

A jó hoszting a sikeres weboldal alapja – Mi alapján válasszunk?
A weboldal létrehozásához elengedhetetlen a domain név és a webtárhely szolgáltatás. Ahogy a honlap domain nevének kiválasztásán is sok múlik, úgy a megfelelő és megbízható hoszting szolgáltatás is nagymértékben hozzájárulhat a sikerhez. Lássuk, mire érdemes figyelni!

Csomagválaszték

Elsődleges becslések alapján meg tudjuk határozni, hogy körülbelül mekkora tárhelyre lesz szüksége a honlapunknak. Ehhez csak át kell gondolnunk, hogy milyen típusú weboldalt szeretnénk, mekkora lesz egy átlagos oldal, milyen típusú fájlokat tervezünk feltölteni, hány egyedi weboldalt szeretnénk, illetve a jövőben akarjuk-e bővíteni. Természetesen olyan hoszting szolgáltatót kell választani, ahol találunk az igényeinknek megfelelő tárhelycsomagot, valamint van lehetőség a későbbiekben csomagváltásra, ha megváltoznának a terveink, vagy valamiért mégis kisebb/ nagyobb csomagra lenne szükségünk.

SSL tanúsítvány

Érdemes figyelembe venni, hogy jár-e, igényelhető-e SSL tanúsítvány a webtárhely mellé, ugyanis manapság ez már elengedhetetlen követelmény. A legtöbb böngésző figyelmezteti a látogatókat, ha nem biztonságos, azaz SSL nélküli weboldalon tartózkodnak. Tehát mindenképp használjunk SSL-t!

Email tárhely

Továbbá szükségünk lehet email tárhelyre is. Válasszunk olyan szolgáltatót, ahol email tárhelyet is tartalmaz a hoszting csomag, a céges levelezéseknél nagy hasznát fogjuk venni.

Rendelkezésre állás

Az egyik legfontosabb tényező a rendelkezésre állási garancia. Manapság már szinte mindenhol találkozhatunk vele, de egyáltalán nem mindegy, hány százalékot garantálnak. Jól hangzik a 99% rendelkezésre állás is, de ha kiszámoljuk, ilyen esetben hány óra leállás “fér bele” évente abba az 1%-ba, akkor gyorsan rájövünk, hogy érdemes olyan hoszting szolgáltatót választani, amely 99,9% rendelkezésre állást ígér.

WordPress tárhely

Amennyiben WordPress alapú weboldalt tervezünk, és nem vagyunk még annyira jártasak a témában, akkor lehetőségünk van WordPress webtárhely igénybevételére is, találhatunk olyan szolgáltatókat, akik egy gombnyomásos vagy azonnali telepítést kínálnak, ezzel megkönnyítve a dolgunkat.

Ügyfélszolgálat

Bár jó esetben nincs rá szükség, az ügyfélszolgálat rendelkezésre állása és kompetenciája döntő tényező lehet a választásnál. Nézzük meg, milyen csatornákon és milyen időintervallumban érhetjük el őket. Mondanunk sem kell, hogy élő személyes ügyfélszolgálattal és 24/7-es ügyelettel nem tudunk mellélőni, bármikor, bármely kérdésünkre választ kaphatunk és megoldást az esetlegesen felmerülő problémáinkra.

Fontos lehet még a nyelv figyelembevétele külföldi szolgáltató esetén. Viszont egyébként is ajánlott magyar cégeknek a magyar hoszting szolgáltató és a magyarországi tárhely alkalmazása.

+Domain név

Megkönnyítheti a dolgunkat, ha egy szolgáltatónál kezeljük a domain nevünket és a tárhelyet, de tulajdonképpen annak sincs akadálya, ha más cégnél vesszük igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

A fenti kritériumoknak megfelelően kiválasztott hoszting szolgáltató és csomag jó alapot fog képezni a weboldalunknak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Sebők Beatrix

A Rackhost.hu marketing menedzsereként közel áll hozzám az online marketing és a tech témakör egyaránt. Céges szinten több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezünk a szerver hoszting területén. 2011 …


Címkék: domain