A halálutakra figyelmeztető újítást kap a Waze

A halálutakra figyelmeztető újítást kap a Waze
Rövidesen jelezheti a felhasználóknak a Waze, ha az általuk választott útvonal különösen veszélyes útszakaszokat tartalmaz.

Fontos fejlesztéssel gazdagodhat hamarosan a crowdsourcing-alapú Waze térképalkalmazás, melynek fejlesztői csapatát alig pár héttel ezelőtt olvasztották be a többek között a Google Maps-et is fejlesztő divízióba - írja a hwsw.hu.

A közösségi működés egyik nagy előnye a Waze-nál, hogy a különféle közlekedési eseményeket és az útvonalakon tapasztalható egyéb akadályokat, torlódásokat képes jelezni - a héten bétaváltozatban megjelent új funkció pedig most először szólhat még azelőtt, hogy bármilyen baj történt volna.

A térképalkalmazás új bétaverziója képes ugyanis jelezni azokat a rizikós útszakaszokat, ahol a múltban szokatlanul sok balesetet jeleztek a felhasználók. Ezeket az utakat vörös színnel jeleníti meg a térképszoftver, azzal a kitétellel, hogy a rendszer megkíméli az ijesztő figyelmeztetésektől az autóst azoknál az útvonalakat, melyeket egyébként rendszeresen használ, másrészt a funkció értelemszerűen teljes egészében kikapcsolható.

Az új fejlesztés egyelőre pontosan meg nem határozott időpontban élesedhet, várhatóan régiótól és országtól függően eltérő időzítéssel.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Waze, alkalmazás