A Toyota vezetője szerint az elektromos autók túl vannak hájpolva

A Toyota vezetője szerint az elektromos autók túl vannak hájpolva
Akio Toyoda szerint a teljes átállás az elektromos autókra több százmilliárd dollárba kerülhet, és azok megfizethetetlenné válhatnak az átlagembereknek.

A Toyota vezetője, Akio Toyoda kritizálta a szerinte már brutálisan túlhájpolt elektromos gépkocsikat csütörtökön a Japán Autógyártók Szövetségének elnökeként az év végi sajtótájékoztatón. Úgy véli, a döntéshozók nem veszik figyelembe az áramtermelés által kibocsátott szén-dioxidot és az elektromos járművekre való átállás brutális költségeit – írja a bitcoinbazis.hu.

Akio Toyoda szerint Japánban nyáron elfogyna az áram, ha minden autó elektromos meghajtású lenne. Közölte, hogy a teljes egészében elektromos járművekből álló flotta fenntartásához szükséges infrastruktúra 14 és 37 billió jen közötti összegbe kerülne Japánnak, ami nagyjából 135 és 358 milliárd dollárnak felel meg.

Hangsúlyozta, hogy ha Japán túlságosan elhamarkodottan tiltja be a belső égésű motorral rendelkező autókat, „az autóipar jelenlegi üzleti modellje össze fog omlani”, ami munkahelyek millióinak elvesztését okozza.

A bitcoinbazis.hu azt írja, hogy helyi hírek szerint december elején a japán kormány azt fontolgatta, hogy 2035-től betiltja az új belső égésű autók értékesítését, miközben továbbra is engedélyezné a hibrid autókat. A bejelentés azonban nem történt meg az iparági ellenállás közepette. A Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium tisztviselői azt állították, hogy még nem hoztak döntést a benzines autók jövőjéről.

Toyoda szerint egy olyan országban, mint Japán, amely az elektromos energia nagy részét szén és földgáz elégetésével nyeri, az elektromos autók nem segítik a környezetet. „Minél több elektromos autót gyártunk, annál rosszabb lesz a szén-dioxid kibocsátás”, mondta. Az elnök attól tart, hogy az elhibázott szabályozás miatt az átlagemberek számára elérhetetlenné válnak az új autók.

Kép: Pixabay.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!