A TikTok komoly lépésekre szánta el magát a trollok ellen

A TikTok komoly lépésekre szánta el magát a trollok ellen
A Tiktok komolyan fellép a trollok és oda nem illő hozzászólásokkal szemben. Céljuk, hogy a jövőben még több élő közvetítést indítsanak felhasználóik. Ehhez most a biztonságos kereteket is megteremtik.

A népszerű videómegosztó-platform számos szankció bevezetését ígéri annak érdekében, hogy felhasználóinak az eddiginél kellemesebb légkört biztosítson – írj a hvg.hu.

Ezt olyan eszközökkel szeretné elérni, mint például a kommentelők figyelmeztetése a káros vagy ártó tartalom közzététele előtt. Ez persze nem egyenlő bizonyos kommentek letiltásával, hiszen a hozzászólást akkor is el lehet küldeni, ha a figyelmeztetés megjelenik. A cég viszont abban bízik, hogy ezáltal az érintettek majd jobban átgondolják, hogy mit tesznek közzé.

A TikToknak nem titkolt szándéka az élő közvetítések számának növelése, így a jövőben több hírfolyamban megjelenő élő bejelentkezésre számíthatnak a felhasználók az érdeklődési körüknek megfelelően. Ehhez viszont a kereteket is meg kell teremteni. Éppen ezért a streamelők kijelölhetnek majd egy moderátort, aki az érkező kommenteket monitorozza, így a trollok némításával nem kell foglalkozni.

Emellett a felhasználók megadhatnak 200 kulcsszót, melyeknek szövegben való megjelenését a rendszer automatikusan moderálni fogja.

Az újdonságokra kétségkívül szükség van, hiszen a TikTok szerint a az utóbbi években megduplázódott a streamelők és az ilyen jellegű tartalmakat fogyasztó nézők száma.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!