A Telenor több városban is bekapcsolta az 5G-t

A Telenor több városban is bekapcsolta az 5G-t
A szolgáltató hivatalosan még nem is közölte, hogy élnek a csatornák, de valaki már rá tudott csatlakozni.

A Telenor Magyarország ugyan hivatalosan még el sem indította 5G-s kereskedelmi szolgáltatását, de az új generációs technológiának megfelelő bázisállomásokat már több helyen is bekapcsolták: a HWSW informatikai magazin szerint a jel Győr és Törökbálint után immár Budapesten és a Balaton környékén is fogható.

A portál egy olvasójára hivatkozva ír erről, aki 5G-s készülékével éppen az egyik lefedett területen tartózkodott. A felhasználó trükközés nélkül tudott felcsatlakozni a hálózatra, és amikor ez megtörtént, alaposan meglepődött: a letöltési sebesség 1,4 gigabit körüli, a feltöltés pedig 114 megabites volt.

A HWSW meg is jegyzi, hogy a Telenor bár utolsóként csatlakozik be az 5G-versenybe (a Telekom és Vodafone már korábban elindították saját csatornáikat), az ő hálózatuk mégis gyorsabbnak tűnik a konkurens cégek megoldásánál.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a mérés során a hálózat nagy valószínűséggel kongott az ürességtől, de a portál szerint feltételezhető, hogy a két másik cég hálózatában sem tapossák egymást az 5G-s terminálok.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Telenor, 5G