A TCL megmutatja, hogyan válhat egy TV a filmek élvezetének igazi forrásává

A TCL megmutatja, hogyan válhat egy TV a filmek élvezetének igazi forrásává
A TCL Electronics (1070.HK) vezető szórakoztatóelektronikai brand és a világ két legnagyobb tévégyártójának egyike bemutatja, hogy milyen jellemzői vannak egy olyan tévének, amit kifejezetten a filmrajongók számára fejlesztettek ki. A TCL elkötelezett annak érdekében, hogy a mozik világát otthonok millióiba elvigye szerte a világon, és hogy egy ideális platformot hozzon létre a filmek szerelmeseinek, akik így valóban elmerülhetnek ebben az élményben.

Mini LED kombinálva a QLED-del: a mozgóképek erőműje

A Mini LED QLED-del kombinált technológiában iparágvezető TCL pontosan ismeri a kiváló képminőség és színteljesítmény fontosságát, amikor a moziélmény otthoni eléréséhez ideális kijelzőt alkotja meg. A TCL átütő erejű QD-Mini LED technológiája lehetőséget biztosít egy igazán immerzív filmélmény számára a megnövelt fényerőnek köszönhetően, amely nagy és pontos kontrasztot, jobb fénysűrűség-eloszlást és kiváló színmegjelenést ér el.

2023-ban a TCL a világon egyedülálló terméket hozott forgalomba QD-Mini LED X955-tel. A megdöbbentő, összesen 5000 háttérvilágítási partícióval és több mint 5000 nites fényerővel az X955 azonnal új szintet állított fel a legfejlettebb kijelzőtechnológiák számára. Hogy megértsük, miért olyan fontos a háttérvilágítás és a fényerőtechnológia a filmtartalom életre keltéséhez, gondoljunk arra, hogy a mindennapi életben a legtöbb tárgy, például egy napfényben csillogó tó vagy egy íróasztal felülete az irodai lámpák fényében jellemzően a 4500-5000 nites fényerőt is elérhetik. A filmek készítői ezeket a gyönyörű részleteket a kamerák objektívjén keresztül ugyan megörökítik, azonban ez a részletesség még kevés tévén tudott megmutatkozni, egészen mostanáig. Mivel az 1000 nites fényerő jelenleg egy fejlett fényerőtechnológiát feltételez, az otthoni nézők ezért nem élvezhették a teljes vizuális élményt. Az X955 egyedülálló lehetőséget kínál a filmkészítőknek, hogy a tartalmakat úgy jeleníthessék meg, ahogyan azt ők tervezték.

Nemcsak a részletek jelennek meg kivételes tisztasággal, hanem a színmegjelenés is jelentősen javul. A DCI-P3 szabvány szerinti színtér 98%-át lefedő színtartománynak köszönhetően a prémium kategóriás TCL QD-Mini LED TV több mint egymilliárd színt produkál, miközben 60 helyett akár 100 ezer órát is kibír. Az élénk színárnyalatokban kibontakozó jelenetek látványa a képernyőn segít a nézőknek abban, hogy valóban a cselekmény középpontjában találják magukat, így ez a kijelző valóban páratlan élményt nyújt.

Moziminőségű kijelzők, lakóterekbe tervezve

Az ultranagy képernyők iránti piaci kereslet egyre nő, mivel a fogyasztók értékelik azt a magasabb szintű vizuális élményt, ami a nagyméretű kijelzőkkel érhetőek el. A filmek szerelmesei számára az XL tévéképernyőre való frissítés tökéletes megoldás arra, hogy a moziélményt otthoni kényelemben is átélhessék. Egy 98 colos képernyőtől3 méterre ülve a felhasználók ugyanabban a 60 fokos látómezőben élvezhetik a képeket, mintha egy 30 méteres képernyőt néznének a mozi középső sorából.

Páratlan mozis térhangzás

Ha kivételes filmtartalomról van szó, a kiemelkedő vizuális élmény mit sem ér a hozzá illő hang nélkül. A TCL a QD-Mini LED X955 csúcskészülékével azon dolgozik, hogy a tévé ne csak fantasztikus képminőséget, hanem a mozikban tapasztalt, térhatású hangélményt is képes legyen előállítani. Az X955 a legjobb 160 W-os ONKYO audió rendszert alkalmazza a magával ragadó hangzás érdekében egy nyolc hangcsatornás 4.2.2-es audió rendszerrel, így hallhatjuk a bal, jobb, surround hangot, két mélynyomót és két sky-ring csatornát, ezzel pedig a legmagasabb minőségű hangzást érhetjük el otthonunkban.

TCL – Inspiring Greatness a moziban és a filmes világban

A TCL nagy múltra tekint vissza a szórakoztatóiparban. 2013-ban a TCL partneri kapcsolatot alakított ki a Hollywoodban található ikonikus TCL Chinese Theatre-rel, amely 1927 óta a szórakoztatóipar egyik alapköve, számos nagyszabású filmbemutatónak ad otthont, és lehetőséget biztosít a rajongóknak, hogy kedvenc hírességeik kéz- és lábnyomát is megtekinthessék. 2023-ban a TCL megújította ezt a partnerséget, hiszen a szórakoztató elektronika és a házimozi rendszerek vezetőjeként több évtizedes kutatásaikat mindig is arra használták, hogy elősegítsék a mozik előretörését. A TCL az Inspire Greatness küldetésével hangsúlyozza a vállalat azon célját, hogy világszerte vásárlók millióinak otthonába juttassa el a mozis élményeket.

A TCL kiválóság iránti elkötelezettsége kiterjed a TCL mobiltermékeire is: okostelefonjaik és táblagépeik a NXTPAPER kijelzőtechnológiát alkalmazzák, amelyek zökkenőmentesen integrálják a moziminőségű vizuális és hangzásvilágot az okoseszközök ökoszisztémájába.

A QD-Mini LED X955 már kapható a világszerte 98 colos méretig, a 115 colos kijelző pedig a következő hónapokban kerül piacra. A további híreket ezzel kapcsolatban hamarosan közzétesszük.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TCL, tv, film