A Microsoft az 5G-t „felhősíti” a mobilszolgáltatókkal együttműködve

A Microsoft az 5G-t „felhősíti” a mobilszolgáltatókkal együttműködve
A Microsoft a Mobil Világkongresszuson mutatta be, többek között az Azure for Operators új változatát, az Azure Operator Distributed Services-t, egy újgenerációs hibrid felhő platformot. Ez nagyobb automatizációt, rugalmasságot és skálázhatóságot, a döntési folyamatban és a működtetésben is felhasználható óriási adatmennyiséget, és az 5G hálózaton értékesíthető szolgáltatásokat kínál a mobilszolgáltatóknak.

A világ egyik legnagyobb okostelefon-showján, az idei Mobil Világkongresszuson (MWC – Mobile World Congress) mutatta be a Microsoft az 5G hálózatra épülő, operátoroknak szánt Azure Operator Distributed Services szolgáltatását.

Az új szolgáltatás a 2020 szeptemberében elindított Azure for Operators szolgáltatás alapjaira épül. Ez a rendszer üzemeltetőknek és vállalkozásoknak segít hatékonyabbá tenni a hálózataik kiépítését és működtetését, felgyorsítani a termékeik piacra juttatását az 5G hálózaton keresztül, illetve jobban kihasználni az 5G-befektetéseket a termékeik újrapozícionálására az értékláncokon belül. Az Azure for Operators az Ipar 4.0-ra épülő gazdaság fontos szereplőivé avatja az azt alkalmazó operátorokat és vállalatokat, az 5G-ben rejlő üzleti potenciál jobb kiaknázását kínálva a felhő és a periférikus eszközök jobb összehangolása és a hálózat modernizációja révén.

A most bemutatott Azure Operator Distributed Services egy újgenerációs hibrid felhő platform, amely az Azure legjobb funkcióit egyesíti magában: többek között, a legjobb iparági kiberbiztonsági szolgáltatásokat, monitoring és analitikai képességeket, mesterséges intelligenciát és gépi tanulást. Lehetővé teszi, hogy az operátorok az összes munkafolyamataikat egyetlen, szolgáltató-szintű hibrid platformon futtathassák. Az új szolgáltatás az AT&T Network Clould 2.7-es szoftver technológiájára épül, amelyet a Microsoft tavaly júniusban vásárolt meg. A Microsoft az utóbbi években széleskörű együttműködéseket épített ki a telekommunikációs szektorban, amely kiterjed az AT&T, Nokia, T-Mobile, Vodafone, Etisalat, BT, Amdocs, Lumen, Telstra, NTT, és Singtel mobilszolgáltatókra. Partnereinek a Microsoft megbízható és biztonságos platformot kínál a hálózataik optimalizálására, személyre szabott szolgáltatások kifejlesztésére, a szolgáltatásaik megújítására, a működési hatékonyság növelésére.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Microsoft, 5G, felhő