A Messenger ezentúl azt is jelzi, ha a másik képernyőfotót készített üzenetünkről

A Messenger ezentúl azt is jelzi, ha a másik képernyőfotót készített üzenetünkről
Már mindenki számára elérhető a Messenger legújabb funkciója. Az üzenetküldő app ezentúl jelezni fogja, ha beszélgetőpartnerünk képernyőfotót készített egy üzenetünkről.

Úgy tűnik, a Meta számára egyre fontosabb az adatvédelem, mostanában ugyanis egy sor új funkcióval bővítette a Messengert. Az egyik ilyen a végpontok közötti titkosítás, amely megakadályozza, hogy kommunikációnkhoz illetéktelenek is hozzáférjenek. A funkciót a chatablakon belüli felfelé suhintással lehet előhívni.

A Meta nemrég aktiválta az úgynevezett „eltűnő üzeneteket” is, melyek 12 órával a küldés után automatikusan törlődnek. Ezt egészítették ki egy jelentős adatvédelmi fejlesztéssel: ezentúl a Messenger jelezni fogja, ha valaki képernyőfotót készített a beszélgetésről.

Hogy az újítás hogyan működik, arról maga Mark Zuckerberg osztott meg egy bejegyzést Facebookon. Ebből derült ki, hogy képernyőkészítés esetén maga felvétel nem látszik a beszélgetésben, csak az értesítés arról, hogy a fotó elkészült.

Az új funkcióval nincs lehetőségünk az elkészült fotó törlésére, a jelzés inkább arra szolgál, hogy mindkét fél tudatában legyen, hogy valamit lementettek a beszélgetésből. A fejlesztés egyelőre csak az eltűnő üzeneteknél működik, a hagyományos chatben nem.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!