8 hónapja van táppénzen egy koronavíruson átesett magyar

8 hónapja van táppénzen egy koronavíruson átesett magyar
A 41 éves férfi a 17. olyan beteg, aki elkapta Magyarországon a koronavírust. Nála azonban komolyabb szövődmények is kialakultak.

Súlyos szövődmények alakultak ki egy magyar koronavírus-betegnél, akinek történetét a Bors mutatta be. A 41 éves férfi volt a 17. fertőzött az országban, és még az első hullám idején, márciusban lett beteg.

A gépészmérnökként dolgozó férfit eleinte Nyíregyházán kezelték, de később mentővel Budapestre, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe vitték, mert az állapota gyorsan romlott.

"Folyamatosan fulladtam, állandó oxigénmaszk közben levert a víz, szédültem” – mondta a napilapnak.

A Tamás nevű férfi 11 napig volt lélegeztetőgépen, majd ébresztést követően pár napra újra lélegeztetni kellett. Végül április 24-én en­gedték ki a kórházból.

Az érintett arról is beszélt, hogy bár a rehabilitáció alatt sokat javult az állapota, még mindig nem százszázalékos, jelenleg is táppénzen van.

A férfi megosztotta, hogy hosszú ideig még az ülésben is elfáradt, illetve szövődmények is felléptek nála: Szívnagyobbodásom lett, több apró helyen valószínűleg hegesedett a tüdőm, és mélyvénás trombózis alakult ki a lábamban, nem beszélve a gyakori fejfájásról, szédülésről és a terhelésre fellépő légszomjról.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!