39 ezer weboldal próbálta ellopni a Facebook-felhasználók adatait

39 ezer weboldal próbálta ellopni a Facebook-felhasználók adatait
A Meta kerestet nyújtott be az észak-karolinai bíróságon, hogy kiderüljön, kik akarták a ellopni a felhasználók adatait.

Beperli a Meta azokat az ismeretlen elkövetőket, akik több mint 39 ezer weboldalt hoztak létre annak érdekében, hogy ellopják a Facebook-, az Instagram-, a Messenger- és a WhatsApp-felhasználók bejelentkezési adatait – számolt be róla a hvg.hu a CNet alapján. Az észak-karolinai szövetségi bíróságon benyújtott kereset szerint az ismeretlen elkövetők olyan weboldalakat hoztak létre, amelyek a négy szolgáltatás bejelentkezési oldalainak álcázták magukat.

A beszámoló szerint a 21 oldalas keresetben a Meta azt írja, a San Diegó-i Ngrok nevű technológiai cég szolgáltatását vették igénybe az ismeretlenek, hogy elrejtsék a személyazonosságukat, valamint a forgalmat úgy tereljék a saját oldalaikra, hogy ne lehessen tudni, melyik szerveren van az oldal.

A cég képernyőképeket is közölt a keresetben, valamint azokat a címeket, amelyeken a kamu weboldalak voltak. Ezek nagyban hasonlítottak az eredetire, ám egyértelműen az Ngrok URL-jeit használták. A kamu oldalak egy része angol és olasz nyelvű volt.

Alan Shreve, az Ngrok vezére jeleztre, együttműködik a Metával és a hatóságokkal is, hogy kiderüljön, kik éltek vissza a cég nyújtotta szolgáltatásokkal.

Azt nem tudni, hogy pontosan hány felhasználó adatait sikerült megszerezniük a támadóknak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Adat, Meta, Facebook